Mus'ta Sahnelenen 'Arsin Mal Alan Opereti' Büyük Begeni Topladi

Mus’ta sahnelenen Azerbaycanli besteci Üzeyir Hacibeyli’nin eseri "Arsin Mal Alan Opereti" büyük begeni topladi.



Mus’ta Kültür ve Turizm Bakanligi Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlügü’nün repertuvarinda yer alan Üzeyir Hacibeyli’nin ünlü eseri "Arsin Mal Alan Opereti" sahnelendi. Azerbaycanli besteci Üzeyir Hacibeyli’nin bu degerli eseri, Mus’un kültürel zenginligine ve sanat hayatina önemli bir katki sunarak seyircileri mest etti.

Mus Valiligi koordinesinde kente gelen Ankara Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlügü sanatçilarinin "1071 Malazgirt Kongre ve Kültür Merkezi’nde sahneledigi "Arsin Mal Alan Opereti" izleyiciler tarafindan tam not aldi.

Mus Valisi Avni Çakir, gerçeklesen etkinlik sonrasinda yaptigi konusmada, Mus’un kültür ve sanat alanindaki duyarliligini vurguladi. Bu tür etkinliklerinin Mus’un sosyal ve kültürel dokusunu zenginlestirmeye devam edecegini belirten Vali Çakir, “Mus’un kültür ve sanat anlaminda ne kadar hassas oldugunu bu gece gördük. Daha önceki tiyatro ve müzik gösterilerinde oldugu gibi salon muhtesemdi. Sanatçilarimizla biraz sohbet ettik. Onlar da Mus halkinin bu anlamdaki ilgisinden çok asiri memnun olduklarini söylüyorlar. Harika bir geceydi. Bundan sonra da Mus’un kültür ve sanat hayatina bu etkinliklerle renk katmaya, tüm kurumlarimizla isbirligi içerisinde devam edecegiz. Emegi geçenlere tesekkür ediyorum” dedi.



Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sagtürk, mesleklerini en iyi sekilde icra etmek ve sanati tanitmak amaciyla çalistiklarini vurguladi. Sagtürk, mükemmel bir ekibe sahip olduklarini belirterek, "En iyi seçilmis sanatçilarimiz teknik ekibimizle birlikte bu isi yürütmeye çalisiyoruz. En büyük görevimiz sanati tanitmak, sevdirmek yaymak. Muhtemel ki Mus’ta da birçok gittigimiz sehir gibi hayatinda belki de ilk kez bir opera seyredecek seyircimiz de vardi. Ilk kez seyredecek seyircimizin hassasiyetlerini, onlarin begenisini alabilmek adina eser seçimlerinde dikkat etmek gerekiyor. Benim mutlulugum su açikçasi. Hem seyircimizin teveccühü hem de tüm devlet kademesinin yanimizda olmus olmasi, çok degerliydi" ifadelerini kullandi.

Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürü Volkan Kiran da opereti, Muslularla bu aksam bulusturmanin mutlulugunu yasadiklarini kaydederek, "Sultan Alparslan’in sehri laleler diyari mus’ta olmaktan çok mutluyuz. Muslu kardeslerimiz bu aksam bizi yalniz birakmadilar. Gerçekten bugün çok güzel bir aksam yasadik. Unutulmaz bir aksam yasadik. Bizi bugün dakikalarca ayakta alkislayan kiymetli kardeslerimizin karsisina baska eserlerle de gelebilme imkâni buluruz” seklinde konustu.

Operetiyi, Mus Cumhuriyet Bassavcisi Hüseyin Kantar, Vali Yardimcilari Tahir Yilmaz, Cihat Abukan, Mustafa Batuhan Alpboga, ögrenci ve vatandaslar izledi.
Kaynak: İHA