Yol Kenarina Atilan Çöpleri Bakin Ne Yapti

Sakarya’nin Hendek ilçesinde yol kenarina atilan çöplerden rahatsiz olarak, duyarsizliga karsi ders vermek isteyen mahalle muhtari, ilginç bir yönteme basvurdu. Çevreye atilan çöplerin toplanarak üzerine, ‘Dogaya attiginiz çöpleri bir sonraki gelisinizde burada bulabilirsiniz’ yazisinin yazildigi standi görenler dönüp bir daha bakiyor.

Yol Kenarina Atilan Çöpleri Bakin Ne Yapti
Hendek ilçesi Akpinar Mahallesi Muhtari Ogün Gülmez, yol kenarina çöp atanlara ders vermek için ilginç bir yönteme basvurdu. Cadde üzerine ve çevreye atilan çöplerden rahatsiz olan muhtar, topladigi çöpleri yolun hemen yanina kurdugu standa asti. Hazirladigi standin üzerine de, ‘Dogaya attiginiz çöpleri bir sonraki gelisinizde burada bulabilirsiniz’ yazisini yazdi. Muhtarin, çevre duyarsizligina ders niteligindeki tepkisini göstermek için kurdugu standi görenler ise dönüp bir daha bakiyor. Öte yandan, standa asilan çöplerin birçogunun alkol sisesi olmasi da dikkatlerden kaçmadi.

“Çevreyi kirletenlere bir mesaj olsun diye böyle bir yola basvurdum”

Yaptigi yöntemin örnek olmasini ve çevreyi kirletenlerin de artik bundan ders çikarmasini istedigini söyleyen Muhtar Ogün Gülmez, “Burasi ana cadde bizim mahallemizden de geçmekte. Bu yol, yaklasik 30’a yakin köye gitmekte ve Akyazi ilçesine de baglaniyor. Yola ve çevresine atilan çöplerin atilmamasi için mücadele verdim ama önüne geçemedim. En sonunda böyle bir sey yapmaya karar verdim, çevreyi kirletenlere bir mesaj olsun diye. Bu bölgede hayvanlar var onlara zarar, kirilan camlar muhtemel bir durumda yol kenarinda yürümek isteyen vatandaslarimiza rahatsizlik verebilir. Bu konuyla ilgili sikintimiz vardi ama önüne geçemiyorduk. Daha sonrasinda ben de kendimce böyle bir yola basvurdum ve bu standi kurduk. Görenler begeniyor, olumlu yorumlar yapiyor. Örnek olacagini ve yapanlarin da artik ders çikaracagini inaniyorum” dedi.



“Ders niteliginde örnek bir davranis sergiledi”

Mahalleli Mustafa Güney, “Çevre kirliligi konusunda insanlarimizin daha fazla bilinçlendirilmesi lazim. Özellikle çocukken egitimine daha fazla önem vermemiz gerekiyor. Muhtarimizin da bu konuyla ilgili ders niteliginde bir davranis sergiledi” derken Ibrahim Kiris ise, “Muhtarimizin yaptigi örnek bir davranis var ve bunu herkesten bekliyoruz. Çevreyi kirletmek yanlis bir davranis, hem çevreye zarar veriyorlar hem de küçük çocuklara kötü örnek oluyorlar. Maalesef asilan çöplerin birçogu alkol sisesi görüldügü üzere, küçük çocuklar görüyor ve merak ediyorlar. Herkesin bu konuda duyarli olmasini bekliyorum” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA