Düzce'de Alzheimer Bakim Merkezi'nin Tanitimi Yapildi

Düzce’de alzheimer hastalari için bakim merkezi yapildi. Merkezin insaasi tamamlanirken alzheimer hastalari yakinda merkeze gelip bakim görebilecek.

Düzce'de Alzheimer Bakim Merkezi'nin Tanitimi Yapildi
Düzce Belediyesi, bölgenin tek alzheimer bakim merkezinin insaasini tamamladi. Alzheimer hastalarini ve yakinlarini desteklemek üzere, is adami Ertan Uçar ve Düzce Belediyesinin destekleri ile “Alzheimer ve Bakim Merkezi” kuruldu. Alzheimer hastalarinin sosyal yasama katilmalarini saglamak ve hasta yakinlarini desteklemek amaciyla projelendirilen merkez Demetevler Mahallesi’ndeki atil binanin dönüstürülmesi yapildi.

“Bir fikire ihtiyaç vardi”

Kendi ailesinden alzheimer hastasi oldugu için böyle bir merkez yaptirmak için kollari sivadiklarini dile getiren is adami Ertan Uçar, “Böyle güzel bir merkez hizmete açabilmek için bir fikre ihtiyaç vardi. Bu fikir, sevgili esim Zeynep hanima aitti. Bu fikri hayata geçirmek için ise Faruk beye ihtiyaç vardi. Önümüzde çok büyük engeller vardi. Kendisi sag olsun çok hizli bir sekilde bu engelleri kaldirip önümüzü açti” dedi.



“Alzheimer hastalari için örnek bir yer olacak”

Milli Egitim Bakanligi’na ait atil bina ve arsanin “Alzheimer ve Bakim Merkezi”ne dönüsmesinde yasanan süreçten söz ederek, Zeynep ve Ertan Uçar çiftine tesekkür eden Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü, “Insallah burasi alzheimer hastalari için örnek bir yer olacak. Binasi ve bahçe peyzaji bitti. Simdi personel seçecegi ve gerekli egitimleri aldiracagiz. Burasi alzheimer hastalari için bir gündüz bakimevi olacak. Biliyorsunuz bu hastalarin bakimi çok zor ve özel bir bakim gerektiriyor. Alzheimer hastaniz var, evde birakip gidemezsiniz. Hastanizi buraya birakacaksiniz, aksama kadar burada bakilacak. Aksam gelip alabileceksiniz. Piril piril bir eseri daha Düzce’ye kazandirdik. Biz eserlerimizle, yaptigimiz kalici islerle gurur duyuyoruz. Kimseyle bir kavgamiz, çatismamiz yok. Az laf, çok is. Son zamanlarda hep açilis yapiyoruz. Bunlar bizim uzun zamandir üzerinde çalistigimiz islerdir” seklinde konustu.

Ertan Uçar Alzheimer ve Bakim Merkezi’nde alzheimer hastaligi bulunan bireylerin kaliteli zaman geçirmelerini saglamak, zihinsel rehabilitasyon çalismalari ile onlari yasama baglamak ve yasam kalitelerini arttirarak hastaligin evre atlamasini geciktirmek amaçlaniyor. Ayni zamanda alzheimer hastalarina bakim veren bireylere ve yakinlarina bir nebze olsun nefes aldirmak ve omuzlarindaki agir yüklerini hafifletmek de temel amaçlar arasinda yer aliyor. Iç tefrisat çalismalarinin tamamlanmasi sonrasi misafirlerini kabul etmeye baslayacak olan yasam merkezi, bu alandaki önemli bir ihtiyaci da karsilamis olacak.
Kaynak: İHA