AK Parti IBB Baskan Adayi Kurum Açiklamasi 'Yarin Kutlu Bir Zaferin Baslangicini Yapacagiz'

Atatürk Havalimani Millet Bahçesi’nde düzenlenecek olan Yeniden Büyük Istanbul Mitingi ile ilgili basin toplantisinda konusan AK Parti IBB Baskan Adayi Murat Kurum, "AK Parti ve Cumhur Ittifaki bayragini sonuna kadar serefle dalgalandirmaya devam edecegiz. Bu kutlu dava bizim gelecegimizin davasi. Yarin kutlu bir zaferin baslangicini yapacagiz" dedi.

AK Parti IBB Baskan Adayi Kurum Açiklamasi 'Yarin Kutlu Bir Zaferin Baslangicini Yapacagiz'
Cumhur Ittifaki’nin Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskan Adayi Murat Kurum, yarin saat 14.00’te Atatürk Havalimani’nda düzenlenecek olan Yeniden Büyük Istanbul Mitingi hakkinda basin toplantisi yapti. Kurum konusmasindan sonra gazetecilerin sorularini da yanitladi. Murat Kurum’a AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Erkan Kandemir, AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe ve AK Parti Istanbul Il Kadin Kollari Baskani Saliha Demirer eslik etti. Basin toplantisi sonrasi miting alanini gezen Kurum, yetkililerden mitingle ilgili bilgi aldi.

"31 Mart’in provasini yapacagimiz kutlu bir güne hazirlaniyoruz"

Basin toplantisinda konusan Kurum, “76 gündür sahadayiz. Yeniden Istanbul, sadece Istanbul diyerek vatandasimizla kucaklasiyoruz. 31 Mart’ta kazanacagimiz zafer öncesi yarin Sayin Cumhurbaskani’mizin tesrifleriyle, buradaki tüm ilçe belediye baskanlarimizla, Cumhur Ittifaki’mizla birlikte Atatürk Havalimani Millet Bahçesi’nde olacagiz. 31 Mart’in provasini yapacagimiz, burada o coskuyu yasayacagimiz kutlu bir güne hazirlaniyoruz. Heyecanliyiz çünkü görevi devralmamiza 7-8 gün kaldi. Gittigimiz her yerde kardeslerimiz artik bu degisimin bir an önce olmasini istiyorlar. Vatandaslarimiz yarin bir bayram havasinda buraya gelecek. Bu kutlu sehrin gelecegine hep birlikte sahip çikacagiz. Bu sehri bize birakilmis bir emanet olarak görüyoruz. Bu emanete gözümüz gibi sahip çikacagimizi, meselenin Istanbul’un gelecegi oldugunu net bir sekilde ifade etmeye çalisiyoruz. Bu sehir su süreçte gerçekten çok yoruldu, çok bunaldi. Burada yasamanin çile haline geldigi, deprem korkusunun her geçen gün arttigi, vatandaslarimizin huzursuzlugunun ve güvensizliginin arttigi bir ortamla karsi karsiyayiz. Ilgisizlikten ve sevgisizlikten yorulmus bir Istanbul var. Istanbul, buradaki tüm kardeslerimizin sevgiyle, hosgörüyle yasadigi, hepimizin mutlu oldugu bir sehrimizdi. Biz o mutlulugu ve huzuru istiyoruz. O huzuru 31 Mart aksami tüm Istanbullularla birlikte yeniden tesis edecegiz. Istanbullu kardeslerimizi o özledigi hizmetlere, AK Parti’yle baslamis oldugu sosyal belediyecilige yeniden kavusturacagiz” dedi.



"Yarin kutlu bir zaferin baslangicini yapacagiz"

“76 gündür tüm teskilatlarimiz, vekillerimiz, belediye baskanlarimizla sahada hayallerimizi ve projelerimizi anlatiyoruz” diyen Kurum, sözlerini söyle sürdürdü:

“Yarin Sayin Cumhurbaskanimizin tesrifleriyle saat 14.00’da burada bu coskuyu hep birlikte yasayacagiz. Aslinda burada 31 Mart aksami Saraçhane’de yapacagimiz bayramin bir provasi olacak. Biz bu coskuya tüm Istanbul’u davet ediyoruz. Hangi partiden olursa olsun bu coskuyu burada hep birlikte yasayalim istiyoruz. Bu buradaki birlik beraberlik Istanbul’un gelecegi adina karar verecegimiz sürecin sevinci olacak. Biz herkesi bu yolda yürümeye davet ediyoruz. Herkesi bu sevince ortak olmaya davet ediyoruz. Yarin tüm Türkiye’nin ve Istanbul’un kalbinin Atatürk Havalimani Millet Bahçesi’nde atacagi bulusmada biz de yine o birligi o çagriyi yapacagiz. Bu yolda saglam adimlarla, saglam adamlarla 31 Mart bayramini yasayacagiz. 76 gündür sahada çalisiyoruz. Ailemizden çok teskilatlarimizla vakit geçiriyoruz ve fedakarca bir çalisma yaptilar. AK Parti ve Cumhur Ittifaki bayragini sonuna kadar serefle dalgalandirmaya devam edecegiz. Bu kutlu dava bizim gelecegimizin davasi. Yarin kutlu bir zaferin baslangicini yapacagiz.”

"Bizim alnimiz ak, malimiz, mülkümüz her seyimiz ortada"

Program sonrasinda basin mensuplarinin sorularini yanitlayan Kurum, kendisine yöneltilen "Mal beyaninizda bulunan Kagithane’deki evin projesine bakanlik döneminizde ÇED olumlu raporu verdiginiz iddiasi var. Bu konuda ne diyeceksiniz" sorusuna ise, "Biz Çevre ve Sehircilik Bakanligi olarak ülkenin her yatirimina, büyük olan tüm projelere ÇED raporu veririz. Siz bir sey bulamadiginiz için, illa bir sey bulmak üzere çalisma yaptiginiz için ne arasaniz nafile, bulamayacaksiniz. Bizim alnimiz ak, malimiz, mülkümüz her seyimiz ortada. Bu ülkede 9 sene genel müdürlük yapmis, 5 sene Çevre ve Sehircilik Bakanligi yapmis, milyarlarca liralik ihaleleri yapmis ve alnimizin akiyla milletimize vermis oldugumuz sözleri tutmus olan bir kardesinizim. Bugün de Istanbul’da Cumhur Ittifaki adayiyim. Bu gururla bu hizmetleri yapacagim. Bu gururla insallah 1 Nisan’da vatandasimizin, Istanbul’umuzun hakkini, hukukunu koruyacagim. Istanbul’un parasini Istanbul’a harcayacagim. Istanbul’un kaynaklarini kendi gelecegim için harcamayacagim. Istanbul’un kaynaklarini israfi bitirdik deyip, tabelalara 500 milyon lira harcamayacagim. Balya balya fotograflarla, orada görüntülerle Istanbullulara bu üzüntüleri yasatmayacagim. Dolayisiyla malimiz mülkümüz her seyimizle Istanbul’a hizmet edecegiz" diye cevap verdi.

"1 Nisan’in isaret fisegini burada hep beraber görmüs olacagiz"

Yeniden Büyük Istanbul Mitingi hakkinda konusan AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe, "Bugün Istanbul’un en büyük mekanlarindan birinde basin toplantisi gerçeklestiriyoruz. Yarin saat 14.00’da 31 Mart yerel seçimlerle ilgili mitingimizi gerçeklestirecegiz. Yeniden Büyük Istanbul mitingimizi bu alanda gerçeklestirecegiz. Bundan önceki seçimlerde oldugu gibi mitinglerimiz Istanbullu hemsehrilerimizin sevgilerini, asklarini, heyecanlarini yansittigi bir sölene dönüsüyor. Sayin Cumhurbaskanimizin ve IBB Baskan Adayimiz Murat Kurum’un katilimlariyla Istanbul’umuzda o coskuyu, o heyecani yasayacagimiz mitingi gerçeklestirecegiz. Fetret dönemine son verdigimiz, yeniden eser ve hizmet belediyeciliginin baslayacagi 1 Nisan’in isaret fisegini burada hep beraber görmüs olacagiz" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA