Millilerin, EHF EURO 2026 Elemelerindeki Rakipleri Belli Oldu

A Milli Erkek Hentbol Takimi, EHF Erkekler 2026 Avrupa Hentbol Sampiyonasi Elemeleri’nde 7. grupta Almanya, Avusturya ve Isviçre ile eslesti.

Millilerin, EHF EURO 2026 Elemelerindeki Rakipleri Belli Oldu
EHF Erkekler 2026 Avrupa Hentbol Sampiyonasi Elemeleri kura çekimi, Danimarka’nin Kopenhag kentinde yapildi. Danimarka, Norveç ve Isveç’in ev sahipligi yapacagi turnuvanin 7. grupta mücadele edecek Türkiye’nin rakipleri Almanya, Avusturya ve Isviçre oldu. Kasim 2024 ile Mayis 2025 arasinda oynanacak elemelerde, ilk maçlar 6-7 Kasim 2024 tarihinde oynanacak.

Her biri dörder takimdan olusan sekiz grupta yer alan 32 takim, kalan 20 takimi belirlemek için mücadele edecek. Her grubun birinci ve ikinci siradaki takimlarinin yani sira en iyi dört grup üçüncüsü takim da final turnuvasina katilabilecek. Üçüncü siradaki takimlarin grup birinci ve ikinci siradaki iki takimla yaptigi dört maçin sonuçlarina göre en iyi üçüncüler belirlenecek. Grup dördüncüsü olan takimlarla oynanan iki maç sonucu dikkate alinmayacak. Erkekler EHF EURO 2026 Elemeleri’nde dördüncü siradaki takimlardan en düsük siradaki dört takim, Erkekler EHF EURO 2028 Elemeleri’nin Yükselme Turu’nda mücadele edecek.

EHF Erkekler EURO 2026 Eleme Gruplari söyle:

1. Grup: Slovenya, Kuzey Makedonya, Litvanya, Estonya

2. Grup: Macaristan, Karadag, Slovakya, Finlandiya

3. Grup: Izlanda, Yunanistan, Bosna Hersek, Gürcistan

4. Grup: Ispanya, Sirbistan, Italya, Letonya

5. Grup: Hirvatistan, Çekya, Belçika, Lüksemburg

6. Grup: Hollanda, Faroe Adalari, Ukrayna, Kosova

7. Grup: Türkiye, Almanya, Avusturya, Isviçre

8. Grup: Portekiz, Polonya, Romanya, Israil
Kaynak: İHA