Bakan Göktas Açiklamasi 'Sehit Yakini, Gazi Ve Gazi Yakini 591 Kardesimizin Atamasini Gerçeklestirdik'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, sehit yakini, gazi ve gazi yakinlariyla bulustugu iftar programinda bütün imkanlarla ailelerin yanlarinda olmaya çalistiklarini belirterek, “Bu kapsamda bugün, sehit yakini, gazi ve gazi yakini 591 kardesimizin atamasini gerçeklestirdik” dedi.

Bakan Göktas Açiklamasi 'Sehit Yakini, Gazi Ve Gazi Yakini 591 Kardesimizin Atamasini Gerçeklestirdik'
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, Ankara’da Sehit Yakinlari ve Gaziler Dayanisma Vakfi tarafindan düzenlenen iftar programina katildi.

Program Kur’an-i Kerim tilavetiyle basladi.

Sehit aileleri ve gazilerle sohbet eden Bakan Göktas, iftar yemegi öncesinde bir konusma yapti. Bakan Göktas, her zaman, her konuda, bütün imkanlari seferber ederek ailelerin ve gazilerin yanlarinda olmaya çalistiklarini belirterek, “Bu kapsamda bugün, sehit yakini, gazi ve gazi yakini 591 kardesimizin atamasini gerçeklestirdik. Ben tekrar sehitlerimizin emaneti olan kardeslerimize ve gazilerimize yeni görevlerinin hayirli olmasini diliyorum. Sizler için daha fazlasini yapmamiz gerektigini biliyoruz. Bu kapsamda sehitlerimiz, gazilerimiz ve yakinlari için yeni sosyal hizmet modelleri hayata geçirdik. Egitimden istihdama, sagliktan sosyal hayata kadar pek çok alanda sizlere destek olmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandi.

“49 bin 901 sehit yakini, gazi ve gazi yakininin kamuda istihdam edilmesini sagladik”

Sehitlerin ailelerini kendi aileleri olarak gördüklerini belirten Bakan Göktas, “Kiymetli anne ve babalarina düzenli aylik baglayarak destek olmaya çalisiyoruz. Kamuda istihdam hakkinin kapsamini genislettik. Bugün gerçeklestirdigimiz 591 atama ile birlikte 49 bin 901 sehit yakini, gazi ve gazi yakininin kamuda istihdam edilmesini sagladik. Ayrica agir engelli gazilerimize ayliklariyla birlikte, asgari ücretin iki kati tutarinda bakim destegi verdik. Çalisan gazilerimizin maluliyet ayligini devam ettirdik. Vatan ve Kahramanlik Bulusmalari ile gazilerimizin gençlerimizle bir araya gelmelerine aracilik ettik” ifadelerine yer verdi.

“Bugüne kadar 649 bin sehit ailesi ve gaziyi evlerinde ziyaret ettik”

Bakan Göktas, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in öncülügünde kurulan vakfimizla birlikte tüm ülkede sehit aileleri ve gazilerle bir araya geldiklerini ifade ederek, “Bugüne kadar 649 bin sehit ailesi ve gaziyi evlerinde ziyaret ettik. Devletimizin maddi ve manevi tüm imkanlarini sizler için seferber etmeye devam edecegimizden hiç kuskunuz olmasin. Sehit yakini ve gaziler olarak gösterdiginiz vakur durus milletimiz için gurur ve cesaret vericidir. Sizlerin hayatini kolaylastirmak için, mutlu ve huzurlu bir yasam sürdürmeniz için her türlü destegimizi sürdürecegiz” diye konustu.

Sehitlerin emanetlerini korumayi, gazi ve ailelerinin yanlarinda olmayi vatani bir görev bildiklerinin altini çizen Göktas, "Daha önce de dile getirdigim gibi en sevdiklerini bu vatan ugruna feda etmis siz kiymetli kardeslerimiz için ne yapsak az. Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde Türkiye yüzyilinda ‘Büyük Kahramanlar Ailesi’nin her bir ferdinin refahini en üst seviyeye çikarmak için çalismalarimiza devam ediyoruz. Sizlerin refahi ve mutlulugu için sosyal hizmetlerimizi daha da güçlendirecek, her daim yaninizda olmayi sürdürecegiz. Bu aziz millet sizin fedakarliklarinizi asla unutmayacak. Sözlerime son verirken vatanimizin bütünlügü, milletimizin birligi ve beraberligi için bir an bile düsünmeden can veren sehitlerimizi rahmet ve minnetle aniyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA