Derneklere Beyanname Uyarisi

Zonguldak Il Sivil Toplumla Iliskiler Müdürlügü, 2023 yili dernek beyannamelerinin 30 Nisan 2024 tarihine kadar DERBIS üzerinden bildirilmesi gerektigi uyarisinda bulundu.

Il Sivil Toplumla Iliskiler Müdürlügü, 5253 sayili Dernekler Kanunu’nun 19. maddesine göre dernekler, yilsonu itibariyle faaliyetlerini, gelir ve gider islemlerinin sonuçlarini düzenleyecekleri beyanname ile her yil Nisan ayi sonuna kadar mülki amirlige vermekle yükümlü olduklarina dikkat çekti.

30 Nisan 2024 tarihine kadar Dernekler Bilgi Sistemi (DERBIS) üzerinden derneklerin 2023 yili beyannamelerini bildirmeleri gerektigi ifade edilerek söyle denildi:

“Beyanname vermeyen veya kanunda belirtilen süre sona erdikten sonra bildirimde bulunan dernek yöneticileri, anilan kanunun 32’nci maddesi çerçevesinde 8.322,00 TL idari para cezasi uygulamasiyla karsilasacagindan, ilimiz genelinde kurulu derneklerin 2023 Yili Dernek Beyannamelerini, 30 Nisan 2024 tarihine kadar Dernekler Bilgi Sistemi (DERBIS) üzerinden bildirmeleri gerekmektedir. Yasal sürenin sonuna yaklastikça DERBIS sistemi üzerinde yogunluk artacagindan, aksakliklarin yasanmamasi için son günü beklemeksizin beyannamelerin bildirilmesi dernek yöneticilerinin menfaatine olacaktir.”
Kaynak: İHA