Burdur'da Arazisini Jandarmaya Bagislayan Nineye Plaket

Burdur’un Bucak ilçesinde yalniz basina yasayan Fatma Arican’in jandarmaya bagisladigi ev ve arazisini devir teslim töreni gerçeklesti. Araziyi devir alan Jandarma Asayis Vakfi Yetkilisi Emekli Albay Önal, Fatma teyzeye desteginden dolayi tesekkür ederek plaket takdim etti.

Burdur'da Arazisini Jandarmaya Bagislayan Nineye Plaket
Burdur’un Bucak ilçesi Bogazköy’de esi öldükten sonra tek basina yasayan Fatma Arican (81), Burdur-Antalya kara yolu üzerinde bulunan yaklasik 3 dönümlük arazisine talip olan ve daireler teklif eden birçok kisi olmasina ragmen bütün teklifleri geri çevirerek kendisiyle ilgilenen jandarmaya bagisladi. 1950 yilinda ailesi ile Bulgaristan’dan göç eden Arican, Bucak ilçesinde tanisip evlendigi esiyle çalismak için önce Antalya’ya, oradan da Almanya’ya isçi olarak gitti. Almanya’da çalistigi 14 senenin ardindan Bucak’a geri dönen Arican çifti, babasindan kalan araziye ev yaparak burada yasamini sürdürdü. Bahçesine diktikleri agaçlari gözü gibi büyüten Fatma Arican, çocugu olmayinca vefat eden kardeslerinin çocuklarini evlendirip onlara daire ve dükkan hediye etti. Esi vefat ettikten sonra tek basina yasamini sürdüren Fatma Arican, kendisini sürekli ziyaret eden ve yardimina kosan jandarmaya büyük bir jestte bulundu.

Jandarma Genel Komutanligi’na bagli Jandarma Asayis Vakfi Yetkilisi Emekli Albay Atilla Önal Bucak, bagislanan ev ve arsanin devrini gerçeklestirerek Fatma Arican ile bir araya geldi. Bucak Ilçe Jandarma Komutanligi’nda bir araya gelen emekli Albay Önal ile Fatma Arican’a Ilçe Jandarma Komutani Tegmen Alperen Çatli eslik etti.

Jandarma’ya evini ve arazisini bagislayan Fatma Arican’a plaket ve hediye takdiminde bulunan Vakif Yetkilisi Albay Atilla Önal tesekkürlerini ileterek basladigi konusmasinda, “Jandarma Asayis Vakfi olarak teyzemizin bu gönlünden kopan yillarin birikimi olan evini ve arsasini bize bagislamasi maddi yönünden ziyade bizi manevi olarak çok mutlu etti. Vatandasimizin Jandarma’ya Jandarma Vakfi’na böyle bir teveccüh göstermesi gerçekten memnuniyet verici bir durum. Tabii bu kendiliginden olusan bir sey degil. Bizim jandarmamiz Türkiye’nin yüzde 93’ünde görev yapiyor. En ücra kösesinden sehir merkezine kadar birçok yerde görevleri jandarma yapiyor. Bu vesile ile teyzemizle güzel bir iliski kurmuslar. Onun ihtiyaçlarini karsilamislar, bunu iyi niyet ile yapmislar. Bu iliskiden sonra teyzemiz gönlünden koparak bu evini ve arsasini jandarmaya bagislamak istedigini iletince jandarma arkadaslarimiz da bize teyzemizin bagis yapmak istedigini bildirince biz de yasal prosedürü tamamladik ve gelip kendisini ziyaret ettik. Bugün evinin ve arsasinin devir islemini tamamladik. Teyzemiz müsterih olsun” dedi.

Devir teslim töreninde mutlulugu ve heyecani yüzünden okunan Fatma Arican ise, "Antalya-Burdur kara yolu üzerinde evim ve arazim vardi. Bunu jandarmaya bagisladim. Bugün de vakiftan geldiler bana hediye verdiler. Hepsine tesekkür ediyorum" sözlerini sarf etti.
Kaynak: İHA