Vali Çelik Açiklamasi 'Hakkari Ile Ilgili Hayallerim Var'

Hakkari Valisi ve Belediye Baskan Vekili Ali Çelik, "Gençlerle Yeni Ufuklara" temali söylesi kapsaminda liseli ögrencilerle bir araya geldi.

Vali Çelik Açiklamasi 'Hakkari Ile Ilgili Hayallerim Var'
Vali Ali Çelik, "Gençlerle Yeni Ufuklara" temali söylesi kapsaminda, her hafta, farkli bir okulun ögrencileriyle bulusmaya devam ediyor. Bu haftaki söylesi programina konuk olan okul, Hakkari Sosyal Bilimler Lisesi oldu. Ögrencilere, yeni ufuklar açmak, vizyonlarini büyütmek, kisiliklerini çok yönlü gelistirmek ve gelecege hazirlamak amaciyla düzenlenen söylesilerde; yasamindan önemli kesitleri, egitim hayatini, mesleki deneyimlerini paylasan Vali Çelik, ögrencilerin sorularini içtenlikle yanitladi ve gelecege iliskin tavsiyelerde bulundu. Halk Egitimi Merkezi Müdürlügü sark salonunda ve keyifli geçen söyleside, Vali Çelik, çesitli konularda zaman zaman esprili yanitlariyla gençleri güldürürken, yasantisindan egitim yillarina; hayatinda iz birakan ögretmeninden, Hakkari ile ilgili projelere kadar merak edilen birçok soruya daha yanit verdi. Ögrenciler, çok degerli bilgiler aktararak ufuklarini aydinlatan Vali Çelik’e tesekkür ederek soru sorma firsati verilmesi sayesinde, özgüvenlerinin de gelistigini belirttiler.

“Hakkari ile ilgili hayallerim var”

Bir ögrenciden gelen; 5 yil sonra Hakkari’yi nasil görüyorsunuz? sorusuna karsilik Vali Çelik: “Benim Hakkari ile ilgili hayallerim var; insanlar için istihdam ortami olusmus, kentsel dönüsümünü tamamlamis, tarim alanlari sulanabilen, insanlari birbirinden ayiran ideolojilerin son buldugu ve insanlarin farkliliklara ragmen birbirini sevdigi, huzurun ve barisin hakim oldugu bir Hakkari” diye cevap verdi.

Hakkari’nin en sevdiginiz yönü nedir? sorusuna ise Vali Çelik: “Hakkari’de en sevdigim sey, insanlarin ellerini kalbinin üzerine koyarak ayaga kalkip içinden geldigince selamlamasi. Bu benim için çok degerli. Cografyanin insan hayatinda nasil zorluklar getirebilecegini, bununla nasil mücadele edilebilecegini Hakkari’de ögrendim. Hakkari dogasiyla bir çok sporcunun ilgisini çekiyor. Bu, Hakkari’nin farkli bir güzelligi; genç nüfusun çok olmasi ise ayri bir güzellik. Ögrenciyken de valiyken de ödev ve disiplin silsilesi devam ediyor. O sehri yasamadiginiz, hissetmediginiz zaman ya da kendinize dert edinmediginizde sorumluluklarinizi yerine getiremiyorsunuz. Hepinizin de ayni sorumlulugu hissedecegine eminim. Çünkü sorumluluk hayatimizin bir parçasi. Yaptiklariniz, yapamadiklariniz oluyor; ama günün sonunda, kendime iyi ki Hakkari’deyim, diyorum. Hakkari’de görev yapmaktan gurur ve onur duyuyorum. Beni motive eden sorumluluk duygusuyla hareket etmem. Insanlarin anlattiklarini dinleyin, okuyun, bilginizi gelistirin; ama sunu aklimizdan çikarmayin, herkes bizim gibi bir insan. Bakis açinizi gelistirin, insanlarin hayat tecrübelerinden yararlanin. Baskalarinin yasadigi hayati izleyen durumunda olmayin. Kendi hayatinizin basrol oyuncusu olun. Küçük seylerden mutlu olabiliyorsaniz diger seylerin bir önemi yok. Kendinizi küçümsemeyin, kimseyle kiyaslanmayacak kadar degerlisiniz. Her biriniz dünyanin en degerli varligiyiz” diye konustu.

Ögrencilik ve meslek hayatinda karsilastigi zorluklari ve olumsuzluklari anlatip, onlarla nasil basa çiktigini da ögrencilerle paylasan Vali Çelik, “Her birinizin sahip oldugu imkanlar benim sahip oldugum imkanlarin çok daha önünde. Eger basarmak istiyorsaniz, benden çok daha fazla seyi basaracak durumdasiniz. Mazeretleri önünüze alip, takilip düsecegim diye düsünürseniz hata olur; ama o engeli sizin yükselmenize bir merdiven basamagi olarak düsünürseniz sonuç farkli olur. Dünyada iki tür insan var; iyiler ve kötüler. Hayatta tercih yapma sansiniz var, hepimiz tercihlerimizin sonucuyuz. Sizler, tercihlerinizi hep iyiden yana yapin" seklinde konustu.

Kaynak: İHA