Tunceli'de Tüketici Koruma Egitimleri

Tüketiciyi Koruma Haftasi çerçevesinde Tunceli’de ilk kez, Ticaret Il Müdürlügü tarafindan bilinçli tüketici egitimlerine baslandi.

Tunceli'de Tüketici Koruma Egitimleri
Ticaret Il Müdürlügü, tüketici egitimleri çerçevesinde Tunceli Valisi Bülent Tekbiyikoglu’nun talimatiyla ilk egitim, Aile Destek Merkezinde (ADEM) gerçeklestirilirken, egitimler Ticaret Il Müdürlügünden Sube Müdürü Kadriye Çilgin ve Tüketici Hakem Heyeti Raportörü Fatih Özen tarafindan verildi.

Egitimlerde, vatandaslara haklarini aramada Tüketici Hakem Heyetine basvurmadan önce hatasiz etkin bir sonuç almak için neler yapmalari gerektigi anlatilirken, konuya iliskin sorulari da cevaplandirildi.

Tüketiciyi Koruma Haftasi kapsaminda Tunceli’de ilk kez böyle bir egitimin düzenlendigini belirten Ticaret Il Müdürü Kayahan Topal, ilk egitimin Aile Destek Merkezinde bulunan kursiyer ve usta ögreticilere yönelik gerçeklestigini belirterek, hafta boyunca ortaokul ve lise ögrencilerine yönelik de egitimler düzenleyeceklerini söyledi.

Tunceli halkinin hakkini arama konusunda son derece bilinçli bir yapiya sahip oldugunu ifade eden Ticaret Il Müdürü Kayahan Topal, “Amacimiz, vatandaslarimizin hakkini aramaya tesvik etmekten ziyade, bunu yaparken nasil bir yol izlemeleri gerektigini kendilerine anlatmak” dedi.

Hafta kapsaminda Il Müdürü Topal ve beraberindekiler Vali Bülent Tekbiyikoglu’nu da makaminda ziyaret etti.
Kaynak: İHA