TOKI'den Kocaeli'de Gerçeklestirilen Anahtar Teslim Töreninde Arbede Yasandigi Iddialarina Yalanlama

Toplu Konut ve Kamu Ortakligi Idaresi Baskanligi (TOKI) Kocaeli’de gerçeklestirilen TOKI anahtar teslim töreni sonrasi TOKI yöneticileri ve hak sahipleri arasinda olumsuz tepkiye neden olabilecek bir olay yasandigina iliskin iddialarin dogru gerçegi yansitmadigini duyurdu.

TOKI'den Kocaeli'de Gerçeklestirilen Anahtar Teslim Töreninde Arbede Yasandigi Iddialarina Yalanlama
TOKI, dünden itibaren bazi basin yayin organlarinda ve sosyal medya hesaplarinda paylasilan ve Kocaeli’de gerçeklestirilen TOKI anahtar teslim töreni sonrasi TOKI yöneticileri ve hak sahipleri arasinda olumsuz tepkiye neden olabilecek bir olay yasandigina iliskin iddialarin dogru olmadigina dair bir yazili açiklama yayimladi.

TOKI tarafindan yapilan açiklamada Kocaeli’nin Izmit Ilçesi Sekbanli-Sepetçi Proje Alani 2. Bölge 747 Konut Projesi’nde yer alan konutlarin 8 Ocak 2024 - 16 Subat 2024 tarihleri arasinda hak sahiplerine tesliminin yapildigina dikkat çekilerek “18 Mart 2024 tarihinde ise söz konusu konutlarin Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki’nin istirakiyle ‘Anahtar Teslim Töreni’ düzenlenmistir. Tören öncesinde TOKI Baskanimiz Ömer Bulut hak sahipleri ve site yönetimi temsilcileri ile bir araya gelmistir. Hak sahiplerinin talepleri, ihtiyaçlari ve ilettikleri sorunlar titizlikle dinlenerek çözüm yollari konusulmustur. Bu görüsme ve toplantilarda karsilikli olarak çözüme yönelik olarak öneriler gelistirilerek TOKI Baskanimiz tarafindan, hak sahiplerinin sikayetlerinin yerinde tespit edilerek en geç bir hafta içinde giderilmesine yönelik çalismalarin baslatilmasi talimati verilmistir. Konularin ivedi olarak takibi konusunda Idaremiz yöneticileri notlarini almislar, müsavir ve yüklenici firmalari sorunlarin çözümü noktasinda talimatlandirmislardir” ifadelerine yer verildi.



“Olumsuz olay yasanmadigindan; bu haber gerçegi yansitmamaktadir”

TOKI tarafindan yapilan açiklama ile birlikte TOKI Baskani ile haberlerde adi geçen vatandas arasindaki konusmalarin videosu da paylasilarak, “TOKI Baskanimiz sahsi cep telefonunu da bu vatandasimiza vererek sorunun bir hafta içinde çözülmemesi durumunda kendisini aramasini istemistir. Video kaydindan da anlasilacagi üzere, bazi basin yayin organlarinda ve sosyal medya hesaplarinda paylasilan habere, konu edildigi sekilde bir olumsuz olay yasanmadigindan; bu haber gerçegi yansitmamaktadir. Törenin sonuna dogru, hak sahibi olup olmadigi bile belli olmayan sahislari toplamak suretiyle provokasyon amaçli hareket etmekte olan bir grup, olaya müdahale etmeye çalistigindan herhangi bir olumsuz durum yasanmamasi için bu grup tören alanindan uzaklastirilmistir. Kaldi ki, TOKI Baskani ile hak sahipleri ve site yönetimi temsilcileri arasinda bir saati askin sürede yapilan ve hak sahiplerinin taleplerinin, ihtiyaçlarinin ve sorunlarinin dinlenildigi, karsilikli olarak çözüm önerilerinin gelistirildigi, akabinde TOKI Baskani tarafindan çözüme yönelik talimatlarin verildigi toplantida yer almayan bu toplantiya katilmayan bu grubun provokatif söylemleri sürece fayda yerine zarar vereceginden tören alanindan uzaklastirilmistir” ifadeleri kullanildi.

“Paylasim yapan bazi siyasileri ve basin yayin organlarini kamuoyunun takdirine birakiyoruz”

Açiklamanin devaminda su ifadelere yer verildi:

"Bu süreçte sosyal medya hesaplarinda kanita ve görüntüye dayali olmadan ortaya atilan iddia ve ‘sosyal medya dedikodusu’ ile dar ve orta gelirli vatandaslarimizin sosyal konut ihtiyaçlarinin karsilanmasi ile deprem bölgesindeki konutlarin bir an önce insa edilmesi yönündeki çalismalarini hizla sürdürerek konuta erismekte zorluk çeken vatandaslarimizi ev sahibi yapabilmek için canla basla çalisan, TOKI yöneticilerine yönelik bir karalama kampanyasi yürütülmüstür. TOKI yöneticilerimizin ve personellerimizin bu özverili çalismalari, verdikleri emekler karsiliginda böylesi asilsiz ve maksatli iddialara maruz kalmalari son derece üzücü olmustur. Vatandaslarimiz dahil kendisine ulasmak isteyen herkese cep telefon numarasini vermekten imtina etmeyen, sosyal medyada numarasi bilinen ve istenildiginde ulasilabilir olan TOKI Baskanimizdan, söz konusu haberin dogrulugunu teyit etmeden sosyal medya hesaplarinda paylasim yapan bazi siyasileri ve basin yayin organlarini kamuoyunun takdirine birakiyoruz."
Kaynak: İHA