Gümüshane'de Ormani Kirletenler Fotokapanla Tespit Edilip Adli Ve Idari Para Cezasi Uygulanacak

Gümüshane’de çevreye bilinçsizce atilan çöpler nedeniyle çöplüge dönen orman, Orman Isletme Müdürlügü ekiplerinin çalismasiyla temizlenirken, bölgeye fotokapan kuruldu.

Gümüshane'de Ormani Kirletenler Fotokapanla Tespit Edilip Adli Ve Idari Para Cezasi Uygulanacak
Gümüshane’nin merkeze bagli Aktutan Köyü ve bölgede bulunan birçok köye ulasim saglayan orman içi yolu, bilinçsiz vatandaslarin rastgele çevreye attigi çöpler ve siseler nedeniyle orman çöplügüne dönmüstü.

Sehre yakin ve hâkim bir noktada bulunan ve dogasiyla görsel bir sölen sunan orman içerisinde yer alan çöpler çevreyi kirletirken, cam siseler de mercek etkisi nedeniyle orman yanginina davetiye çikariyordu. Konunun basinda gündeme gelmesi ve yöre halkinin da büyük tepki göstermesine kayitsiz kalmayan Gümüshane Orman Isletme Müdürlügü ekipleri, yaptiklari çalisma ile ormanlik alani temizledi. 2 bin metrekarelik alanda ekipler tarafindan gerçeklestirilen çalisma neticesinde büyük çogunlugu cam sise olan toplam 50 torba çöp temizlendi.

Yapilan çalismalarla ilgili bilgi veren Gümüshane Merkez Orman Isletme Sefi Yusuf Düzgün, böylesine küçük bir alandan 50 torba çöpün çikmasinin saskinligini yasadiklarini belirterek, çevre kirliliginin önüne geçmek için bölgeye fotokapan kurduklarini söyledi.

Fotokapanlarla koruma ve kontrollerin arttigi bölgede çevreyi kirletenlerin tespit edilmesi halinde adli ve idari para cezasi uygulanacak.
Kaynak: İHA