Bakan Göktas'in Katilimiyla BAREM Huzurevi Ve Alzheimer Bakim Merkezi Hizmete Açildi

Osmangazi Belediyesi tarafindan Bursa’ya kazandirilan ve Türkiye’nin en büyük sosyal belediyecilik projesi kabul edilen Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi (BAREM) bünyesinde faaliyet gösteren Huzurevi ve Alzheimer Bakim Merkezi (ALBAM), Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas’in katilimiyla hizmete açildi. Merkezi oldukça begendigini ifade eden Göktas, BAREM’i Türkiye’nin en özel projelerinden biri olarak nitelendirdi.

Bakan Göktas'in Katilimiyla BAREM Huzurevi Ve Alzheimer Bakim Merkezi Hizmete Açildi
Demirtas Mahallesi’nde toplam 20 bin 140 metrekare alana insa edilen Osmangazi Belediyesi Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi, bünyesinde yer alan Engelli Bakim Merkezi (OBAM), Alzheimer Bakim Merkezi (ALBAM) ve Huzurevi bölümleri ile Türkiye’de bir ilk proje olarak Bursa’ya kazandirildi. Büyüklügü ve fonksiyonelligi ile Bursa’nin Darülaceze’si olarak gösterilen BAREM’i ilçeye kazandirarak hizmet kalitesini klasik belediyecilik anlayisinin çok ötesine tasiyan Osmangazi Belediyesi, bu önemli tesis bünyesinde yer alan Huzurevi ve Alzheimer Bakim Merkezi bölümlerini, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas’in katilimiyla gerçeklestirilen tören ile hizmete açti.

Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar’in ev sahipliginde gerçeklestirilen açilis törenine Bakan Göktas’in yani sira Bursa Valisi Mahmut Demirtas, AK Parti Bursa milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç ve Refik Özen, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardimcisi Zafer Tarikdaroglu, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Osmangazi Kaymakami Ali Partal, AK Parti Osmangazi Ilçe Baskani Adnan Kurtulus, il müdürleri ve vatandaslar katildi.



Dündar: “Her bireyin yasam kalitesini arttirmak için çalisiyoruz”

BAREM’in açilisinda konusan Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, belediye olarak sosyal hizmetlere büyük önem verdiklerini belirterek, “Sosyal belediyeciligi, sosyal yardimlarin ötesinde toplumun her kesimine el uzatan, ailenin, kadinlarin ve gençlerin tüm ihtiyaçlarinin gözetildigi bir bilinçle ele aliyoruz. ‘Komsusu açken, tok yatan bizden degildir’ anlayisiyla toplumun tüm fertlerinin Osmangazi’de huzurlu bir yasam sürmesi için örnek projeleri hayata geçirdik. Saglik hizmetlerine erisimi kolaylastirmak için yaptigimiz yatirimlarla belediyemize ait Aile Sagligi Merkezi sayisini 28’e çikardik. Merkezden kirsaldaki en ücra mahallemize kadar her bir bireyin yasam kalitesinin en üst seviyeye çikarilmasi için var gücümüzle çalisiyoruz. Iste; açilisi için bir araya geldigimiz BAREM de bu gayretli çalismalarimiza en güzel örnek” dedi.



“BAREM Türkiye’de bir ilk”

BAREM’in büyüklügü ve fonksiyonelligi ile Türkiye’de bir ilk oldugunun altini çizen Baskan Dündar, “Merkezimizde 200 yatak kapasiteli huzurevi, 150 kisiye hizmet veren Alzheimer Bakim Merkezi ve 150 kisiye hizmet veren Engelli Bakim Merkezi bulunuyor. Kompleks bünyesindeki Engelli Bakim Merkezi’mizi TBMM Baskanimiz Numan Kurtulmus’un da katilimiyla daha önce hizmete açmistik. Simdi de Huzurevi ve Alzheimer Bakim Merkezi bölümlerinin açilisini gerçeklestiriyoruz. En önemli hedefimiz varliklariyla bize güç veren yaslilarimizin saglikli bir ömür sürmeleri. O yüzden 200 yatak kapasiteli huzurevi bölümümüzde yaslilarimiz için her türlü ihtiyaç düsünüldü. Ayni çati altindaki bir diger hizmetimiz de ayni anda 150 kisiye hizmet verebilecek Alzheimer Bakim Merkezi. Dünya genelinde milyonlarca insani etkileyen Alzheimer ve benzeri demans türleri maalesef yasli nüfusun artmasiyla giderek daha büyük bir sorun haline geliyor. Ülkemizde Alzheimer hastaligina iliskin farkindalik düzeyi artsa da, hala birçok kisi bu hastalik hakkinda yeterli bilgiye sahip degil. Iste bu noktada Alzheimer hastaligi olan bireylerin ve ailelerinin ihtiyaç duydugu bakim ve destek hizmetleri büyük önem tasiyor. Bu noktada hizmete açtigimiz Alzheimer Bakim Merkezi’nin de Bursa’mizda önemli bir eksikligi giderecegini düsünüyorum” ifadelerini kullandi.

Göktas: “Türkiye’nin en özel projelerinden”

Açilis töreninde yaptigi konusmada BAREM’in Türkiye’nin en özel projelerinden biri olduguna vurgu yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, “Bu merkezimiz, huzurevinin yani sira, Alzheimer hastalari ve engelli vatandaslarimiz için çok yönlü bakim ve rehabilitasyon hizmeti sunuyor. 500 kisilik kapasiteli merkezimizle; Bursa’mizin Darülacezesi olarak, gurur duyuyoruz. Toplam 200 kisi kapasiteli 112 odamizi yaslilarimizin hizmetine açtik. Merkezimizde, yaslilarimizin yani sira 300 kisilik kapasiteyle hasta ve engellilere özel bölümler olusturduk. Özellikle Alzheimer ve otizm gibi uzmanlik gerektiren bakim süreçlerinde ailelerin sorumlulugunu paylasiyoruz. Alzheimer Bakim Merkezimiz ALBAM’da, hastalarimiza bakim ve rehabilitasyon hizmetleri sunuyor, sosyallesmelerine destek oluyoruz. Bakanlik olarak, aileyi merkeze alan bir anlayisla böylesi önemli tesislerin sayisini artirmak için tüm gayretimizle çalismalarimizi sürdürecegiz” dedi.



“128 bin yaslimizin sosyal bakimini gerçeklestirdik”

Göktas, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi olarak hayata geçirilen projelerle Türkiye’nin dört bir yaninda yaslilarin yaninda olduklarini dile getirerek, “Yaslilarimizin ait olduklari sosyal ortamdan kopmadan, ihtiyaçlarini merkeze alan bir anlayisla sosyal politikalarimizi olusturuyor ve uygulamaya koyuyoruz. Bu çerçevede 2016 yilinda baslattigimiz Yasli Destek Programimizla yaklasik 88 bin hanede 128 bin yaslimizin sosyal bakimlarini gerçeklestirdik. Bugün itibari ile 38 bin kapasiteli 458 huzurevi ile yasli bakim ve rehabilitasyon merkezlerinde yasli sakinlerimize hizmet sunuyoruz. Bursa’da da 13 bakim ve rehabilitasyon merkezimiz, 4 umut evimiz ve 10 huzurevimizle yaslilara ve engellilere yasayabilecekleri sicak bir yuva sunuyoruz. Bu çerçevede Bursa’da evde bakim yardimindan 16 bin vatandasimiz faydalanmaktadir” diye konustu.



“Mustafa Baskanimizla Osmangazi’ye deger katmayi sürdürecegiz”

“Yeni dönemde de Mustafa Dündar Baskanimizla Osmangazi’ye deger katmayi sürdürecegiz” diyerek konusmasini sürdüren Bakan Göktas, “22 yildir ülkemizin umut dolu yarinlari için çalisiyor, milletimizden aldigimiz güçle her türlü zorlugun üstesinden geliyoruz. Suna yürekten inaniyorum ki, gücümüzün sirri; birlik beraberlik ruhumuz, kardeslik duygumuz ve sizlerin dualarinda saklidir. Yeni dönemde de Mustafa Dündar Baskanimizla Osmangazi’ye deger katmayi sürdürecegiz. 4. dönemine hazirlanan Baskanimiza cani gönülden basarilar diliyoruz. Biz de Bakanlik olarak, baskanimizin her daim yaninda olacagiz. Cumhurbaskanimizin liderliginde, Cumhur Ittifakimizla Türkiye Yüzyili’nda Bursa’yi her alanda güçlü bir sehir haline getirmek için çalisacagiz. 1 Nisan sabahi, insallah Bursa, gerçek belediyecilik diyerek bu yolda ilerleyisimizi sürdürecegiz” ifadelerini kullandi.

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ise konusmasinda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde AK Parti belediyelerinin yerel yönetimlerde her gün yeni bir basari hikayesine imza attigini ifade ederek, “Az önce Yunuseli Mahallesi’nde Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin ana kucagini açtik. Simdi ise Osmangazi Belediyesi’nin insana, yasliya ve çocuga dokunan bugün burada hayata geçirdigi Alzheimer hastalari ve yaslilarimiza hizmet veren merkezdeyiz. Belediyecilik, yol, altyapi ve yatirim hizmetleri ama bunlarin yaninda sosyal ve gerçek belediyeciligi AK Parti’yle tanimis olduk. Insallah Büyüksehirde Alinur Aktas, Osmangazi’de ise Mustafa Dündar Baskan ile yolumuza devam edip gerçek belediyecilige devam diyecegiz” dedi.

Bursa Valisi Mahmut Demirtas da konusmasinda, “Insan mahlukatin en serefli varligidir. Her seyin en iyisine, güzeline layiktir. Dünyada sevgi saygi gibi pek çok hasletin kendi ve yasadigi toplumda vuku bulmasini ister. Seyh Edebali’nin Osman Gazi’ye verdigi su ögüt anlatir. ’Insani yasat ki devlet yasasin’ ögüdünde gördügümüz hikmet dolu sözler bugünün dünyasina ve bizlere aslinda neyi öncelikli olarak ele almamiz gerektigini gösteriyor. Büyüklerimiz dün ile bugün arasinda köprü kuran gelenek ve göreneklerimizi yarinlara tasimamizi saglayan, en büyük degerlerimizdir. Ömrünün büyük bir kismini topluma hizmetle geçirmis insanlarin yaslandiklari ve bakima ihtiyaç duyduklari dönemde insan onuruna yakisir bir sekilde toplumda bütünlesmesi ve daha aktif olmasini saglamak temel amacimizdir. Cumhurbaskanimizin liderliginde devletimiz son 22 yilda yaslilara yönelik evde bakim, gündüzlü ve yatili bakim gibi önemli hizmetleri sunmaktadir. Bu hizmetler basta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligimiz olmak üzere belediyelerimiz, özel huzur evleri ve çesitli sivil toplum kuruluslarimizla verilmektedir. Osmangazi Belediyemizin insa ettigi Bakim Rehabilitasyon ve Egitim Merkezi’nin Bursa’ya hayirli olmasini diliyorum. Osmangazi Belediye Baskanimizi bu güzel projeden dolayi tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Aktas: “Artik hiçbir sey eskisi gibi degil”

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas Osmangazi Belediyesi’nin sosyal belediyecilik alaninda güzel bir hizmetinin açilisini yapmanin mutlulugunu yasadiklarini söyledi.

Belediyelerin son yillarda önemli hizmetler kazandirdigina dikkat çeken Aktas, “Belediyeler, bundan 20-25 yil öncesine kadar ne cami, ne okul, ne de baska hizmet yapabilirlerdi. Malzeme destegi bile veremezlerdi. Belediyecilik, sadece yol, su ve yesil alan gibi klasik hizmetlerden ibaretti. Allah’a hamdolsun, bu memlekete asik, bu memlekete sevdali Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan çikti ve ‘artik hiçbir sey eskisi gibi olmayacak’ dedi.

Sükürler olsun, aldigi ve aldirdigi kararlarla belediyelerimizin önünü açti. Bugün de Osmangazi Belediyemiz, adina ve sanina yarasir bir sekilde çok güzel bir hizmeti daha açmanin kivancini yasiyor. Bu anlamda hem Osmangazi, hem de Bursa olarak çok mutluyuz. 3,5 milyonluk bir sehirde bu merkezler birer ihtiyaç. Bu güzel projenin mihmandari olan Osmangazi Belediye Baskanimiz Mustafa Dündar ve ekibine çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Konusmalarin ardindan okunan dua sonrasinda merkezin açilis kurdelesi kesildi. Baskan Dündar, günün anisina Bakan Göktas’a hat tablosu hediye etti. Açilisin ardindan Bakan Göktas ve beraberindeki protokol BAREM’i gezerek buradaki yaslilarla bir süre sohbet etti.
Kaynak: İHA