Vali Usta Sehit Ve Gazi Aileleriyle Iftarda Bir Araya Geldi

Bingöl’de sehit ve gazi aileleriyle iftarda bir araya gelen Vali Ahmet Hamdi Usta, “Bu topraklari vatan yapmak için sizler en degerli varliklarinizi; çocuklarinizi, eslerinizi, kardeslerinizi, yakinlarinizi, kisacasi en sevdiklerinizi bu millet için feda ettiniz. Sizler için ne yaparsak yapalim hakkinizi hiçbir sekilde ödeyemeyiz” dedi.

Vali Usta Sehit Ve Gazi Aileleriyle Iftarda Bir Araya Geldi
Bingöl Valiligi ile Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü tarafindan 18 Mart Sehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yildönümü nedeniyle sehit ve gazi ailelerine yönelik iftar programi düzenlendi.

Programa Vali Ahmet Hamdi Usta, Belediye Baskani Erdal Arikan, il protokolü ve aileler katildi.

Okunan duanin ardindan bir konusma yapan Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, “Bu vesileyle vatan ve mukaddesat ugruna canlarini hiçe sayip sehitlik mertebesine ulasarak bu kutsal ve serefli bir unvani tasiyan sehitlerimiz ve yakinlarinin ‘Sehitler Günü’nü ve ‘18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yil dönümünü kutluyorum. Vatan, insanin halen üzerinde yasadigi, geçmisin aci tatli hatiralari ile avundugu, istikbale ümitle baktigi, kisacasi her üç zamani da idrak ettigi bir mekândir. Vatan kelimesini özellikle kullaniyorum. Bir toprak parçasinin vatan olabilmesi kolay degildir. Binlerce yildir yurt edinilen, ugrunda sehitler verilerek kanla yogrulan toprak parçasidir vatan. Ülke ise sinirlari çizilmis bir olusumdur, bir toprak parçasidir. O yüzden ülkelerin sinirlari ve kaderleri müzakerelerle masada çizilebilir. Oysa vatanlarin kader ve sinirlari, alanlarda, muharebe meydanlarinda bedel ödenerek çizilir. Bir toprak parçasina vatan diyebilmek için bedel ödemek gerekir. Baska bir deyisle vatan belli bir bedel ödenmis topragin adidir. Iste bu bedel de, bu topraklar için verilen canlar, cephe meydanlarinda birakilan organlar ve de dökülen kanlardir. Iste vatan budur. Mukaddes vatan topragi bu demektir. Topraga mukaddesat kazandiran da verilen sehitler, dökülen kanlar, birakilan hatiralardir. O yüzden dünya, siradan gördükleri toprak parçalari için bu kadar mücadelemizi anlayamazlar” dedi.

“Bu vatan, bu millet, size minnet ve sükran borçludur” diyen Vali Usta, “Dünyada Türkiye gibi bir vatan yoktur ki, bu kadar çok bedel ödensin, sehitler verilsin, kanlar dökülsün, geriye gaziler biraksin ve hala da bedel ödenmeye devam edilsin. Ama bu Türkiye gibi jeopolitik ve jeostratejik bir cografyaya sahip olan devletin kaçinilmaz kaderidir. Bu topraklari vatan yapmak için sizler en degerli varliklarinizi; çocuklarinizi, eslerinizi, kardeslerinizi, yakinlarinizi, kisacasi en sevdiklerinizi bu millet için feda ettiniz. Sizler vatanimizin birligi ve bütünlügü için milletimizin huzurunu ve güvenligini muhafaza için üstün cesaret, feragat ve kahramanliklar gösterdiniz. Vatanimiz için sehitligi göze alarak canlarinizi ortaya koydunuz. Bunun dünyada herhangi bir karsiligi söz konusu olamaz. Bundan daha kiymetli, bundan daha büyük bir fedakârlik da yoktur. Onlarin bu kahramanliklari ve fedakârliklari bizim varlik sebebimiz olmustur ve bizler, sizler için ne yaparsak yapalim hakkinizi hiçbir sekilde ödeyemeyiz. Sizlere olan minnet borcumuzu anlatmada ne söylesek azdir, ne kadar güzel kelimeler kullansak yetersizdir. Sizler bizim en degerli misafirlerimizsiniz, basimizin tacisiniz. Bu vatan, bu millet size minnet ve sükran borçludur” seklinde konustu.

Kaynak: İHA