TEI'den Küresel Havaciliga Önemli Destek

TEI tarafindan yapilan, Umman Hava Kuvvetleri’ne ait bir F110-GE-129 motorunun bakim, tamir ve teknoloji yükseltme islemleri, planlanmakta olan Singapur Hava Kuvvetleri F110-GE-129C motorlari için de yol gösterici olacagi aktarildi.

TEI'den Küresel Havaciliga Önemli Destek
Türkiye’nin havacilik motorlarindaki lider sirketi TEI, tüm faaliyet alanlarindaki basarilariyla adindan söz ettirmeye devam ediyor. Küresel havacilik sektörü için önemli katkilar sunan TEI; parça imalati ve Türkiye’nin millî havacilik motorlari için yaptigi çalismalarin yaninda bakim, onarim, test ve mühendislik faaliyetlerinde de basarili çalismalara imza atiyor. TEI, yillardir genis bir portföydeki askerî motorlarin bakim, onarim ve mühendislik faaliyetlerinde Türkiye’deki öncü isim olurken, uluslararasi alanda da bilinirligini ve güvenilirligini artirarak çalismalarina devam ediyor. TEI, F16 ve F15 uçaklarina güç veren F110 motorlarinin bakimlarinda, ana motor üreticisi GE Aerospace ile uzun yillardir sürdürdügü is birligini, küresel filodaki F110 motorlarina da servis destegi saglamak için genisletti. 2023 yilinda düzenlenen Paris Air Show’da, GE Aerospace ile imzaladigi anlasma kapsaminda TEI, F110 motorlari için Umman ve Singapur filolarinda yer alan F110 motorlari için de bakim, tamir ve revizyon yapma hakkini kazandi.

2024 yilinin ilk ayinda; TEI çalisanlarinin özverili katkilariyla Umman Hava Kuvvetleri’ne ait bir F110-GE-129 motorunun bakim, tamir ve teknoloji yükseltme islemleri gerçeklestirildi.

F110-GE-129D’ye dönüstürülen motor uçusa hazir sekilde müsteriye sevk edildi. TEI tarafindan bakim faaliyetleri tamamlanan ilk Umman Hava Kuvvetleri motoru olmasi nedeniyle ayri bir önemi olan bu çalisma, bakim onarim ve revizyonu planlanmakta olan Singapur Hava Kuvvetleri F110-GE-129C motorlari için de yol gösterici olacak. Küresel havaciligin önemli bir oyuncusu TEI, çalismalarina hiz kesmeden devam edecegi aktarildi.
Kaynak: İHA