Pakistan'dan Afganistan'a Hava Saldirisi Açiklamasi 8 Ölü

Pakistan’dan Afganistan topraklarina düzenlenen iki hava saldirisinda ’3 çocuk 8 kisinin hayatini kaybettigi belirtildi.

Taliban yönetimi Pakistan’dan Afganistan topraklarina hava saldirisi düzenlendigini açikladi.

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid yaptigi açiklamada, yerel saatle 03.00 sirlarinda sinirdaki Paktika ve Host vilayetlerindeki sivillere ait evlere düzenlenen saldirilarda 5 kadin ve 3 çocugun hayatini kaybettigini belirtti.

Afganistan yönetiminin saldiriyi siddetle kinadigini ifade eden Mücahid, “Dünyanin süper güçlerine karsi uzun süren bir özgürlük mücadelesi deneyimine sahip Afganistan, kimsenin topraklarina saldirmasina izin vermeyecek” dedi.

Pakistan halki ve yeni kurulan hükümetin bazi generallerin son 20 yilda oldugu gibi baskalarinin çikarlari dogrultusunda yanlis politikalar sürdürmesine ve iki komsu Müslüman ülke arasindaki iliskileri bozmasina engel olmasi gerektigini söyleyen Mücahid, Pakistan’in kendi topraklarindaki sorunlardan ve kontrol eksikliginden dolayi Afganistan’i suçlamamasi gerektigini belirtti.

Pakistan ordusundan ve hükümetten saldiriya iliskin henüz resmi bir açiklama yapilmadi.

Pakistan’da cumartesi günü Afganistan sinirina yakin bir bölgedeki karakola bomba yüklü araçla saldiri düzenlenmis, 7 güvenlik gücü hayatini kaybetmisti. Pakistanli yetkililer saldirinin Afganistan topraklarindan düzenlendigini belirtmisti.
Kaynak: İHA