Kadin Muhtar Adayinin Azalari Da Kadinlardan Olusuyor

Giresun’un Görele ilçesi Kumyali Mahallesi’nde muhtar adayi olan ev hanimi Selma Karaahmet, azalarinin tümünü kadinlardan olusturdu.

Kadin Muhtar Adayinin Azalari Da Kadinlardan Olusuyor
Aralarinda çesitli islerde çalisip emekli olan ve ev kadinlarinin da bulundugu 9 kadin, seçim çalismalarinda mahalle sakinlerinden büyük destek görürken, hazirladiklari projeleri tek tek seçmenlere anlatiyor.

Görele ilçesinin yaklasik 5 bin nüfusuyla birinci mahallesi olan Kumyali’da 31 Mart’ta yapilacak yerel seçimlerde 9 muhtar adayi muhtar olmak için yarisiyor. Muhtar adaylari arasindaki bir liste ise seçmenlerin dikkatini çekiyor. Muhtarliga adayligini koyan ev kadini Selma Karaahmet, aza listesinin tümünü de kadinlardan olusturdu. Karaahmet’in listesinde çesitli islerde çalisip emekli ve ev kadini olan azalar Hacer Cömert, Naide Meral, Gözde Cinbat, Nilüfer Öztürk, Emel Tiryaki, Hatice Mican, Songül Bayrak ve Ayse Ergin yer aldi. Kadinlar, mahallelerini kapi kapi dolasarak, seçmenlerin yapacaklari çalismalari anlatirken, seçmenlerden de büyük destek görüyorlar.

Muhtar Adayi Selma Karaahmet, “Mahallemize kadin elinin degmesini istedik. Arkadaslarima fikrimi paylastigimda hepsi hiç düsünmeden kabul etti. Seçim çalismalarimizi sürdürüyoruz ve adaylarin hepsinin kadin oldugunu ögrenenler daha çok ilgi gösteriyor. Mahallemizi yönetmeye geçen yil karar verdik. Ilçemizde adaylarin hepsinin erkek oldugunu görünce biz de aza listemizi kadinlardan olusturarak yola çiktik” dedi.



Kadinlara yönelik projeler ön planda

Mahalleye yapacaklari projeleri de anlatan kadin muhtar adayi Selma Karaahmet, “Kadin olarak biz bu isi çok iyi yapacagimiza da inaniyoruz. Onun için azami da kadrolarimi da kadin olarak kurdum. Bu iste variz, cesaretliyiz yapariz diye düsünüyorum. Kadinlara yönelik projelerimiz var. Kadinlara yönelik sagliktan hukuka, kadar kadinlarin sorunlariyla ilgilenecek doktor, avukat arkadaslarimiz var. Yasam koçlugu yapan arkadaslarimiz var. Bazi kadinlarimiz çocuklariyla ilgili yasadiklari sorunlari yasam koçlarina sorarak onlari aydinlatmak istiyoruz. Mahallemizde bir kadin evi yapacagiz. Kumyali Mahallemizde çevre temizligine önem verecegiz. Çöp kutularini artiracagiz. Geri dönüsüm kutularimiz yok, Geri dönüsüm kutulari koyduracagiz. Ziya Okay Ilkokulu karsisindaki alana çocuk parki yaptiracagiz. Mahallemizin Yollari kaldirimlari düzensiz bunlarin düzenlenmesi için çalisacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA