Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'Ncu Yili Coskusu

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109’uncu yil dönümü nedeniyle kentte büyük cosku ve heyecan yasandi. Cumhuriyet Meydani’nda düzenlenen ilk törende, Anafartalar Kahramani Mustafa Kemal Atatürk’ün anitina çelenk sunumu gerçeklesti. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafindan 1994 yilinda, 253 bin sehit adina, 3972 Sayili Kanunla, Çanakkale’ye verilen ve üzerinde ’Çanakkale Geçilmez’ yazan altin madalya, Cumhuriyet Meydani’ndaki törende Milli Savunma Bakani Yasar Güler, Vali Ilhami Aktas ve Çanakkale Belediye Baskan Ülgür Gökhan tarafindan Türk bayragina takildi. Sehitleri selamlamak adina 21 pare top atisi yapildi.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'Ncu Yili Coskusu
Cumhuriyet Meydani’nda saat 10.00’da baslayan törene, Milli Savunma Bakani Yasar Güler, Çanakkale Valisi Ilhami Aktas, Çanakkale Bogaz ve Garnizon Komutani Tugamiral Mustafa Biçen, Çanakkale Belediye Baskani Ülgür Gökhan, milletvekilleri, bürokratlar, askerler, muharip gaziler, sevil toplum kurulusu temsilcileri, ve ögrenciler katildi.

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109’uncu yil dönümü ve Sehitleri Anma Günü törenlerine Avustralya Büyükelçisi Miles Armitage , Avustralya Askeri Atasesi Captan Ben Esler, Ingiltere Askeri Atase Yardimcisi LT Cade Dominic Kilbane, Fransa Askeri Atesesi DA Nora Zelazli, Yeni Zelanda Büyükelçi Yardimcisi Nicole Slight katildi.

Anita ilk olarak Türkiye Cumhuriyeti adina Milli Savunma Bakani Yasar Güler çelenk birakti. Ardindan Çanakkale Valisi Ilhami Aktas, Çanakkale Bogaz ve Garnizon Komutani Tugamiral Mustafa Biçen, Çanakkale Belediye Baskani Ülgür Gökhan da çelenk koydu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafindan 1994 yilinda, 253 bin sehit adina, 3972 Sayili Kanunla, Çanakkale’ye verilen ve üzerinde ’Çanakkale Geçilmez’ yazan altin madalya, Cumhuriyet Meydani’ndaki törende Milli Savunma Bakani Yasar Güler, Vali Ilhami Aktas ve Çanakkale Belediye Baskan Ülgür Gökhan tarafindan Türk bayragina takildi.

Sehitler için saygi durusunda bulunulmasinin ardindan Bogaz Komutanligi Bandosu esliginde Istiklal Marsi okundu. Sehitleri selamlamak adina Çanakkale Bogazi’nda ‘TCG Büyükada’ tarafindan 21 pare top atisi gerçeklestirildi.

‘Çanakkale Geçilmez’ yazili altin madalya Türk bayragi ile birlikte göndere çekildi.

Resmi çelenk koyma töreninin sona ermesiyle birlikte kentteki çesitli siyasi partiler, sivil toplum kuruluslari da kendi çelenklerini Atatürk Aniti’na birakti.
Kaynak: İHA