Alapli'da Çanakkale Sehitleri Anildi

Zonguldak’in Alapli ilçesinde Kaymakamlik tarafindan 18 Mart Çanakkale Zaferi Sehitleri Anma günü çerçevesinde Ilçe Milli Egitim Kültür Merkezi’inde düzenlenen program büyük ilgi gördü.

Alapli'da Çanakkale Sehitleri Anildi
Programa, Alapli Kaymakami Selçuk Köksal, Deniz Albay Mustafa Güzel, Belediye Baskani Nuri Tekin, Jandarma Komutani Ibrahim Guzgun, Alapli Ak Parti Ilçe Baskani Altan Güngör, Milli Egitim Müdürü Cevat Çevik ve siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Program öncesinde Alapli Kaymakami Selçuk Köksal ve protokol üyeleri, ögrencilerin hazirlamis oldugu Çanakkale Zaferi’ni anlatan sunumu izledi. Program saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Günün önlemi belirten konusmayi yapan Alapli Imam hatip Lisesi Müdürü Ersin Güler, “57. alaydir Çanakkale. Gurur duyuyor gönlümüz. Vatanimiz milletimiz bayragimiz ugruna canlarina feda eden sehitlerimizi ve gazilerimizi sükranla aniyoruz” dedi.

Ardindan siirler okunarak, 18 Mart Sehitleri anma günü etkinlikleri kapsaminda düzenlenen siir, kompozisyon ve resim gibi yarismalarda dereceye girenlere ögrencilere ödülleri verildi.

Programin son bölümünde ise Imam hatip lise ile Fen lisesi Okulu ögrencileri, ‘Çanakkale Geçilmez’ adi altinda tiyatro gösterisi yapti. Yapilan gösteri salondan büyük alkis aldi.

Program hatira fotografinin çekilmesinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA