Van'da Kafes Avciligi Yapan 3 Kisiye 48 Bin 765 TL Idari Para Cezasi Kesildi

Van’in Ercis ve Gürpinar ilçelerinde kafes avciligi yapan 3 kisiye toplam 48 bin 765 TL idari para cezasi kesilirken, 6 kinali keklik ile kafese el konuldu.

Van'da Kafes Avciligi Yapan 3 Kisiye 48 Bin 765 TL Idari Para Cezasi Kesildi
Doga Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Van Sube Müdürlügü’ne bagli Ercis ve Milli Park Sefligi ve Ercis Çelebibagi Jandarma Karakol Komutanligi ekipleri ile birlikte av koruma ve kontrol çalismalari devam ediyor. Bu çalismalar çerçevesinde Ercis ilçesinde kafes avciligi yaptiklari tespit edilen 2 sahis hakkinda av kabahat tutanagi düzenlendi, 6 kinali keklige ve kafes ve tuzaklama malzemelerine el konuldu. Sahislar hakkinda ise toplam 21 bin 276 TL idari para cezasi ile 8 bin 600 TL tazminat karari alinacak.

Öte yandan DKMP Van Sube Müdürlügü ile Gürpinar Güzelsu Jandarma Karakol Komutanligi ekipleri ile birlikte bölge yaptiklari çalismalar sonucu kafes avciligi yaptigi tespit edilen 1 kisi hakkinda av kabahat tutanagi düzenlendi.

Yasa disi ele geçirilen 6 kinali keklige el konulurken, sahis hakkinda kafes avciligi yapmaktan 10 bin 689 TL idari para cezasi ile 8 bin 200 TL Tazminat bedeli uygulama karari alinacak.

Ele geçirilen kinali kekliklerin gerekli saglik kontrolünden geçirilip uygun kosullar saglandiktan sonra dogal ortamlarina birakilacaklari, el konulan kafes ve tuzaklama malzemelerinin ise imha edilecegi ögrenildi. DKMP, destekleri için Ercis Çelebibagi Jandarma Karakol Komutanligi ile Gürpinar Güzelsu Jandarma Karakol Komutanligi personeline çok tesekkür etti.

Ele geçirilen kafesler yakilarak imha edildi

DKMP ekipleri, il genelinde farkli tarihlerde kafes avcilarindan ele geçirilen çok sayida tuzaklama malzemesi ve kafesinin yakilarak imha edildigi belirtti.

Kaynak: İHA