Ümraniye Belediye Baskani Ismet Yildirim Açiklamasi 'Istanbul'u Is Bilmez Adamlardan Kurtaracagiz'

Ümraniye’de imar bekleyen Topagaci Mahallesi’nde kentsel dönüsüm çalismalari basladi. Gerçeklestirilen temel atma töreninde konusan Baskan Ismet Yildirim, “Istanbul’da 650 bin konutu dönüstürerek Istanbul’u deprem yükünden kurtarmamiz lazim” dedi.

Ümraniye Belediye Baskani Ismet Yildirim Açiklamasi 'Istanbul'u Is Bilmez Adamlardan Kurtaracagiz'
Ümraniye’de Topagaci Mahallesi’nde olusan imar sorunu Ümraniye Belediyesi tarafindan çözüldü. Imar problemi çözülen Topagaci Mahallesi’nde kentsel dönüsüm projesi temel atma töreni gerçeklestirildi.

Temel atma törenine, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Murat Kurum ve Ümraniye Belediye Baskani Ismet Yildirim katildi.

Temel atma töreninde konusan Baskan Yildirim, IBB Baskani Ekrem Imamoglu’nu isaret ederek, “Ne kentsel dönüsüm yapti ne de yeni sosyal konut yapti. Ben böyle söz vermedim diyor. Unutuyorsun, 31 Mart’ta da bu millet seni unutacak” ifadelerini kullandi.

“650 bin konutu dönüstürerek Istanbul’u deprem yükünden kurtarmamiz lazim”

Baskan Ismet Yildirim konusmasina söyle devam etti: “Buradaki insanlarimizin yüzde yüzü Anadolu’dan gelen insanlardan olusuyor. Bizim bunlari sihhatli konutlara, çevreye duyarli bir kentsel dönüsüm ile evlerine kavusturmamiz bizim borcumuz. Biz, AK Parti belediyeleri, hükümeti olarak kentsel dönüsümde bunlara hizmet etme mecburiyetimiz var. Lütfen 3’e 5’e bakmayin, deprem var. Depremi bir sene evvel yasadik. 55 bin ölü, 11 vilayet, 61 ilçe, 11 bin köy. Yaralanan, sakatlanan kardeslerimizin sayisi bir milyon. Bu sebeple bir araya gelip anlasmamiz lazim. Kentsel dönüsüm yasasinda da 3’de 2 çogunluk yüzde 50’ye kadar düstü. Buralarin olmazsa olmazi kentsel dönüsüm. Istanbul’da Sayin Bakanimiz ve Sayin Murat Kurum’da açikladi.

650 bin konutu dönüstürerek Istanbul’u deprem yükünden kurtarmamiz lazim.”

“31 Mart’ta da bu millet seni unutacak”

"Bakanimiz burada, 31 Mart itibariyla Istanbul’u insallah muradina erdirecegiz. Istanbul’u is bilmez adamlardan kurtaracagiz" diyen Yildirim, "Yalani çok güzel söylüyorlar. Meclis kürsüsünden ’100 bin konut yapagim’ dedi.

Ben daha evvel KIPTAS’da 19 sene KIPTAS Genel Müdürlügü yaptim. 100 bin konut 5’e böldügünde her yil 20 bin konut. Ne kentsel dönüsüm yapti ne de yeni sosyal konu yapti. ’Ben böyle söz vermedim’ diyor. Unutuyorsun, 31 Mart’ta da bu millet seni unutacak" ifadelerine yer verdi.

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi ile Ümraniye Belediyesi tarafindan yürütülen projede, Topagaci Molla Hüsrev Cami ve Çevresi Kentsel Dönüsüm Proje alaninda 53 bin 154 metrekare tapu alaninda 174 bina yikilarak, yerine 109 bin 518 metrekare satilabilir alana sahip bin 174 konut ve ticari alanin yer almasi planlaniyor. Proje tamamlandiginda ise 4 bin 700 kisi yeni evlerine kavusacak.

Topagaci Mahallesi’nde bir proje daha planlaniyor

Topagaci Güney Cami ve Çevresi Kentsel Dönüsüm Proje Alani’nda da 11 bin 876 metrekare tapu alanina sahip 38 bina yikilarak, yerine 24 bin 896 metrekare satilabilir alana sahip 279 konut yapilmasi planlaniyor.
Kaynak: İHA