Özkan Alp Açiklamasi 'Odunpazari'ni Sporun Merkezi Yapacagiz'

AK Parti Odunpazari Belediye Baskan Adayi Özkan Alp, Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan Eskisehir’e kazandirilan Yenikent Olimpik Yüzme Havuzu’nu ziyaret etti. Ziyaretinde, Türkiye Yildiz-Genç Milli Takim Seçmesi Il Baraj Yarisi ve 10 Yas 1’inci Vize Yarisi’ni aileler, çocuklar ve gençlerle birlikte takip etti.

Özkan Alp Açiklamasi 'Odunpazari'ni Sporun Merkezi Yapacagiz'
Özkan Alp, Odunpazari’nda spor ve toplum sagligi adina bu tesislerin büyük önem tasidigini belirterek bölgede spor tesislerine duyulan ihtiyacin farkinda oldugunu vurguladi. Alp, sporcularin aileleri ile yaptigi sohbet sirasinda, “Spor tesisleri konusunda Eskisehir’de, Odunpazari’nda büyük eksiklikler ve ihtiyaçlar var. Eskisehir amatör sporlarda Türkiye basari siralamasinda il olarak 22. sirada. Spor faaliyetlerinde sporcularimiz, gençlerimiz yüksek basari elde ediyor. Ama altyapi tesislesme siralamasina baktigimizda Türkiye siralamasinda 81 il içerisinde 78’inci siradayiz. Gençlerimizin basarilarini ödüllendirmeliyiz. Onlarin spor hayatlarini daha saglikli bir sekilde sürdürebilmeleri için altyapi tesisleri insa etmeliyiz. Tesislesme siralamasinda da ayni basari siralamasinda oldugu gibi en az 22. siraya sehrimizi tasimaliyiz” dedi.



Spor ve saglik için yeni tesisler

Odunpazari’nda sporu ve saglikli yasami herkes için erisilebilir kilacak projeler hayata geçirecegini belirten Özkan Alp, “Gençlerimiz, Odunpazari’nda benden çok fazla halisaha talep ediyor. Sadece halisaha olarak bakilmamasi lazim. Tüm sporlarin yapilabilecegi çok çesitli salonlar ve tesisler yapacagiz. Ben bunu daha önce yaptim. Sizlere söz veriyorum, tekrar yapacagim. Odunpazari’mizi yüzme havuzlari, spor salonlari ve yesil alanlarla çocuklarimizin, gençlerimizin ve ailelerimizin nese dolu vakit geçirebilecegi bir yer haline getirecegim” seklinde konustu.

Genç sporculara basarilar dileyen Özkan Alp, Odunpazari’ni daha güzel bir gelecege tasima konusunda toplumun her kesimiyle birlikte çalisacaklarinin altini çizdi.
Kaynak: İHA