Gelecegin Teknoloji Yildizlari Yüksekova'da Yetisiyor

HAKKARI – Hakkâri’nin Yüksekova Halk Egitim Merkezi Müdürlügü bünyesinde hayata geçirilen “Gelecegin Teknoloji Yildizlari Yetisiyor” projesi kapsaminda ögrenciler robotik kodlama, tasarim ve arduino alaninda egitim aliyor.

Gelecegin Teknoloji Yildizlari Yüksekova'da Yetisiyor
Avrupa Birligi ve Türkiye tarafindan finanse edilen ve Hakkari Valisi ve Belediye Baskan Vekili Ali Çelik’in destekledigi ‘Gelecegin Teknoloji Yildizlari Yetisiyor’ projesi kapsaminda Yüksekova Halk Egitim Merkezi Müdürlügü bünyesinde robotik kodlama kursu açildi. Egitime katilan ögrenciler, akilli tahtadan da yararlanarak bilgisayar basinda robotik kodlama ile tasarim yapmayi ögreniyor. Projenin temel amacinin ögrencileri yazilim alaninda gelistirmek oldugunu söyleyen Bilgisayar Mühendisi Dilvin Yasar, "Hafta sonlari lise ögrencilerimize robotik kodlama, hafta içi ise mezun ve issiz ögrencilerimize arduino ile mobil programlama egitimi vermekteyiz. Su an lise ögrencilerine, mezun ögrencilere ve issizlere yönelik kapsamli bir egitim vermekteyiz. Lise ögrencilerimiz temel robotik kodlama ögreniyor. Bir hafta sonra bu kursumuz son bulacaktir. Robotik kodlama egitimini tamamladiktan sonra yapay zeka ile modelleme egitimi için kurs açacagiz” dedi.



“Egitim sonunda ögrencilerimize Avrupa Birligi onayli sertifika verilecek”

Egitimin sonunda ögrencilere sertifika verilecegini aktaran Yasar, "Egitime katilan gençlerin is hayatinda basarili olmalari için gereken teknoloji becerilerini kazandirmayi hedefliyoruz. Bir veya bir buçuk hafta sürecek egitim sonunda ögrencilerimize Avrupa Birligi onayli sertifika verilecektir. Ögrencilerimiz en iyi sartlarda egitim görüyor. Siniflarimiz 10 kisilik. Ders için kullandigimiz bilgisayarlarin islemcisi oldukça yüksek. Ögrencilerimiz burada en iyi sartlarda egitim görmektedir. Bunun yani sira ögrencilerimizin ulasimini ve öglen arasi ögününü sagliyoruz. Su an Ramazan ayinda oldugumuz için öglen ögününü kumanya seklinde veriyoruz” ifadelerini kullandi.

Egitime katilan lise ögrencisi Büsra Duman ise robotik kodlama ile tasarim yapmayi ögrendigini belirterek, “Peyzaj mühendisi olmak istiyorum. Su anda da robotik kodlama ile bir bahçe tasarliyorum. Aldigim egitim ileride is hayatimi kolaylastiracak. Bize bu firsati sunan basta Vali Ali Çelik olmak üzere hocamiza çok tesekkür ederim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA