Bingöl'de Türk Kizilayi, Ramazan Ayinda Ihtiyaç Sahipleri Için Sicak Yemekler Pisiriyor

Bingöl’de Türk Kizilayi’na ait asevinde ihtiyaç sahibi 273 aile için pisirilen 3 çesit sicak yemek, görevli ve gönüllü ekiplerce kapida teslim ediliyor.

Bingöl'de Türk Kizilayi, Ramazan Ayinda Ihtiyaç Sahipleri Için Sicak Yemekler Pisiriyor
Bingöl’de hizmet veren Türk Kizilay Subesi, Ramazan ayinda ihtiyaç sahipleri için kazanlarini kaynatiyor. Ramazan ayi disinda da ihtiyaç sahiplerine hizmet veren sube, bu ayda hafta sonlarini da dahil ederek sicak yemekleri ihtiyaç sahiplerinin kapilarina kadar götürüyor.

Türk Kizilay Bingöl Sube Baskani Feyzi Kaya, Kizilay Genel Merkezi, Valilik, Belediye ve bagisçilarin destegiyle temin edilen erzaklari asevinde hazirlandigini söyledi.

Iftar için sicak yemeklerin sahur için de kahvaltiliklarin 273 aileye ulastirildigini aktaran Kaya, nakdi ve giyim yardimlarinin da oldugunu kaydetti.

Kaya, “Biz her yil Türk Kizilayi olarak il merkezinde her gün ihtiyaç sahibi, yardima muhtaç, engelli, yemek yapacak durumda olmayan vatandaslarimiza 3 çesit sicak yemegi ekmekleriyle birlikte evlerine götürüp teslim etmekteyiz. Her yil oldugu gibi bu yil da Ramazan ayi dolayisiyla, cumartesi-pazar da dahil olmak üzere her gün 273 aileye sicak yemeklerini evlerine götürüp teslim ediyoruz. Bunun disinda bin 466 aileye bu Ramazan ayi dolasiyla aile basinda 2 bin TL nakdi yardim olarak bayramdan önce kimlik numaralarina yatiracagiz. Ilimizde kis sartlarinda yolda kalan vatandaslarimiza kumanya yardiminda bulunuyoruz. Sel, yangin veya herhangi bir afette yardimci olmaya çalisiyoruz” dedi.

Kaya ayrica, 6 Subat depreminden sonra Bingöl’e gelen depremzedelere alisveris karti destegi, nakdi yardim, giyim yardimi ve ögrencilere nakdi yardimlar yapildigini da söyledi.

Kaynak: İHA