Baskan Büyükkiliç'tan Çocuk Kresi Müjdesi

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç; Kayseri’de Sehir Hastanesi bölgesi ve Beyazsehir’de çocuk kresi açacaklarini duyurdu. Baskan Büyükkiliç, “Çocuklarin nitelikli egitim alabilecegi ve kaliteli zaman geçirecegi bir merkez olacak. Çalisan annelerimize de çok destek olacak bir proje” dedi.

Baskan Büyükkiliç'tan Çocuk Kresi Müjdesi
Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç; Kayseri için yeni 5 yilda önemli projeleri hayata geçireceklerini, bunlarin arasinda Sehir Hastanesi bölgesi ve Beyazsehir’de çocuk kresi açacaklarini ifade etti.

‘Insani yasat ki devlet yasasin’ felsefesiyle çalismalarini sürdüren Baskan Büyükkiliç, Kayseri’de çocuklarin kitap okuyabilecekleri, oyun, müzik gibi farkli çalisma atölyelerine katilabilecekleri Fuat Attaroglu Çocuk Kütüphanesi’ni açtiklarini ve Büyüksehir Belediyesi’nin kütüphanelerinde de çocuk bölümlerinin de oldugunu hatirlatti. Gelecegin teminati olarak gördügü çocuklar için hizmete devam edeceklerini kaydeden Baskan Büyükkiliç, söyle konustu;

“Gelecegimizin teminati olan çocuklarimizin hem zihinsel gelisimi hem de keyifli vakit geçirebilmeleri amaciyla birçok projeyi hayata geçirdik. Nitelikli, donanimli, egitimli nesiller yetistirmek olmazsa olmazlarimizin her zaman arasinda yer aliyor. O nedenle yeni nesli egitmeye yöneltmek, bilgilendirmeye gayret etmek en büyük amacimiz. Ilim irfan sehrimiz, âlimler ve evliyalar sehrimiz Kayseri’mizin bu güzel fonksiyonuna, bu anlamli misyonuna uygun olarak sükürler olsun sehrimizi her kesime yönelik olarak kütüphanelerle, okullarla, müzelerle, kültür merkezleri ile donatiyor, yeni nesle yönelik çagin ihtiyaçlarina uygun olarak gerekli alt yapiyi sunmaya özen gösteriyoruz.”

Büyükkiliç, yeni dönemde çocuk kreslerini hayata geçireceklerini ifade ederek; "Çocuklarin fiziksel ve sosyal gelisimi için profesyoneller tarafindan ayrintili programlarin yürütülecegi Sehir Hastanesi bölgesi ve Beyazsehir semtinde çocuk kresi açacagiz insallah. ‘Agaç yasken egilir’ sözüne uygun olarak, yaptigimiz çalismalar kapsaminda yavrularimizin egitimi, ögretimi ve gelismesi için projelerimiz devam edecek. Bu projemizle çalisan annelerimizi de çok rahatlatacagiz. Çalisan annelere nefes olacagiz. Çocuklarin gelisimlerine katki saglayacak egitimler verilecek. Her zaman söylüyoruz. Mirasimiza evlatlarimiz sahip çikacak. Bu yüzden en özel ve önemli projeleri öncelikle onlar için yapacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA