AK Parti IBB Baskan Adayi Kurum Açiklamasi 'Istanbul'umuz Girisimciligin Ve Teknolojinin Baskenti Olacak'

AK Parti IBB Baskan Adayi Murat Kurum, "Istanbul’umuz girisimciligin ve teknolojinin baskenti olacak. Istanbul sanayisi yüksek teknolojinin üretildigi ve pahada hafif ama degerde agir olan o teknolojinin merkezi olacak” dedi.

AK Parti IBB Baskan Adayi Kurum Açiklamasi 'Istanbul'umuz Girisimciligin Ve Teknolojinin Baskenti Olacak'
AK Parti Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskan Adayi Murat Kurum, Bakirköy’de bir otelde düzenlenen Avrasya Stratejik Arastirmalar Platformu’nun (ASAD) iftar yemeginde vatandaslarla bir araya geldi. Programa Murat Kurum’un yani sira Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti Cumhurbaskani Ersin Tatar, Devlet Tiyatrolari Genel Müdürü Tamer Karadagli, ASAD Genel Baskani Murat Doganay, ASAD Genel Sekreteri Sahin Karadeniz, oyuncular, sanatçilar ve çok sayida vatandas katildi.

Dualarla baslayan program protokol konusmalariyla devam etti.

“Istanbul medeniyetlerin, kitalarin kesistigi bir kavsaktir”

Programda konusan Kurum, “Türkiye, essiz imkanlara sahip bir ülkedir. Kara ve deniz ticaret yollarinin kavsak noktasindayiz. Enerji nakliye yollarinin geçis noktasindayiz. Askeri açidan stratejik bir öneme sahibiz. Kültürel ve tarihi zenginliklerin birlesim noktasindayiz. Bölgesel is birliginin merkezinde bir konuma sahibiz. Iste bu ve bunun gibi avantajlar ve Sayin Cumhurbaskanimizin liderligiyle birlikte Türkiye’yi hem ulusal, hem bölgesel hem de küresel düzeyde lider ülke konumuna getirdi. Türkiye’nin, ülkemizin sahip oldugu bu avantajlar büyük oranda Istanbul’umuzda bir özetini buluyor. Rabbim bu aziz sehri bizlere nasip etti, bizler de burayi kendimize vatan kildik, vatanimizin en önemli sehri haline getirdik. Istanbul bugün de önemini kaybetmemis, dünyanin en önemli sehirlerinden biri olarak varligini sürdürmektedir. Istanbul medeniyetlerin, kitalarin kesistigi bir kavsaktir. Bir ticaret merkezidir. Ticaret yollarinin kavsagidir. Farkli dinleri bulusturan bir potadir. Istanbul bir ögrenci sehridir. Dünyanin en büyük turizm sehridir. Bir üretim sehridir. Ekonomimizin kalbidir. Istanbul, anlatmakla övmekle bitecek bir sehir degil, avantajlari saymakla bitirilebilecek bir sehir degildir” seklinde konustu.



“Biz bu sehre deger katmak için geliyoruz”

Istanbul’un problemleri için kosacagini dile getiren Kurum, “Biz bu sehre deger katmak için geliyoruz. Ülkemizin ticaret, is, yatirim, finans ve turizm baskenti olan Istanbul’umuzu çok daha güvenli, çok daha konforlu hale getirmek için eserlerimizle, projelerimizle geliyoruz. Nasil ki 81 ilimizde gece gündüz hiç yorulmadan tüm sorunlari çözmek için kostuysak, simdi de Istanbul’umuzun problemleri için kosacagiz, üretecegiz. Bu sehrin bekleyen sorunlarini buradaki dostlarimizla birlikte çözecegiz. Istanbul’un sorunlarina baktigimizda önce ulasim ardindan da deprem gerçegiyle karsi karsiyayiz. Bilim insanlari olasi bir depremi en az hasarla atlatabilmemiz için çalismamamiz gerektigini anlatiyor. Yavru vatan Kibris’a da kardeslerimizin yarinlari için mücadele etmis bir kardesinizim. Istanbul’da deprem riski ortadan kalkana kadar daha önce nasil 80 bin konutu yapmis, 173 bin konutu dönüstürdüysek, 5 yilda 1.5 milyon riskli konuttan 650 binini dönüstürecegiz. Biz, Istanbullularin, annelerimizin, evlatlarimizin, ailelerimizin evlerinde huzurla ve güvenle yasamasi için canla basla çalisacagiz. Yine Istanbul’un ulasim sorununu da çözüme kavusturmak için hizla harekete geçecegiz. Su anki 340 kilometre olan metro hattini ilk 5 yilda 650 kilometreye çikaracagiz. 2 yakaya yapacagimiz tünellerle, kavsaklarla, otoparklarla, yeni otobüs ve metrobüs hatlariyla, Istanbullu hemserilerimizi hem yalanlardan hem de trafik çilesinden tamamen kurtaracagiz. Istanbul’un ulasim problemi bitince elbette ticareti de artacak, esnafimizin yüzü gülecek. Sanayicimiz, is dünyamiz rahat edecek” ifadelerini kullandi.

“Istanbul’umuz girisimciligin ve teknolojinin baskenti olacak”

“Bu seçimde ya milletin kaynaklarini çar çur edenleri ya da bizim gibi Istanbul’a her alanda 350 milyar lira yatirim yapanlari seçecegiz” diyen Kurum konusmalarini söyle sürdürdü:

“Yolculugumuzun ilk gününde Istanbul’umuza, is dünyamiza, ticaret erbabi kardeslerimize, sanayicimize, esnafimiza kisaca tüm üreten kesimlerimize bir söz verdik. Istanbul’umuzu küresel ticaretin merkezi haline getirecegiz dedik. Bu hedefe ulasmak için, Istanbul’un ticaretine kamu, belediye, özel sektör hep birlikte bütüncül bir anlayisla yaklasacagiz. Güçlü ev ekonomisi ve güçlü esnaf diyerek emekçimizin, emeklimizin, üreticimizin, kadin ve gençlerimizin yaninda olacagiz. Istanbul’un çok daha güçlü bir sehir haline getirmek için çalisacagimiz bir girisimcilik merkezini bugün Istanbul hemserilerimize tanittik. 1 Nisan itibariyle IBB olarak da her türlü destegi verecegiz. Istanbul’umuz girisimciligin ve teknolojinin baskenti olacak. Istanbul sanayisi yüksek teknolojinin üretildigi ve pahada hafif ama degerde agir olan o teknolojinin merkezi olacak. Sanayi alanlarimizla sehrin çeperine kuracagimiz lojistik merkezlerimizle, ARGE, inovasyon ve kuluçka merkezleriyle Istanbul’umuz çok daha güçlü adimlari atacaktir. Istanbul’da çok önemli bir yerel seçimine seçimine gidecegiz. Bu seçimde ya sagliksiz binalarda deprem korkusuyla beklemeyi, ya da kentsel dönüsümle huzur içerisinde yasamayi seçecegiz. Bu seçimde ya milletin kaynaklarini çar çur edenleri ya da bizim gibi Istanbul’a her alanda 350 milyar lira yatirim yapanlari seçecegiz. Ya Istanbul’un bütçesinin kendi gelecegi için harcayanlari, ya da sehri için harcayanlarin seçecegiz. Bu seçim Istanbul’un kaderi ve gelecegi adina çok önemli bir seçim olacaktir. Biz tüm Istanbullularin oyuna talibiz.”
Kaynak: İHA