Adalet Bakani Tunç Açiklamasi 'Darbecilerin Yaptigi Anaysa Ile Yürüyemeyiz'

Adalet Bakani Yilmaz Tunç, “Ülkemizi Türkiye Yüzyili basinda yeni bir anayasaya kavusturmak zorundayiz. Darbecilerin yaptigi anaysa ile yürüyemeyiz. Türkiye Yüzyil’inda daha demokratik daha katilimci herkesin görüslerinin alindigi temel hak ve özgürlüklerin öne alan sivil, katilimci bir anayasa ile yolumuza devam etmek istiyoruz. TBMM’de insallah bir uzlasma saglanir, Türkiye Yüzyil’inda yeni ve demokratik bir anayasa ile yolumuza devam ederiz” dedi.

Adalet Bakani Tunç Açiklamasi 'Darbecilerin Yaptigi Anaysa Ile Yürüyemeyiz'
Adalet Bakani Yilmaz Tunç, Darica ilçesinde Bartinlilar Dernegi tarafindan düzenlenen iftar programina katildi.

Iftarin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Bakan Tunç, "Kocaeli gerçek belediyecilik anlaminda Türkiye’ye örnek olacak hizmetlere sahip. 1994’te Cumhurbaskanimizin Istanbul’da baslattigi gerçek belediyecilik, 2002’den itibaren bütün Türkiye genelinde eser ve hizmet siyasetine dönüserek büyük atilimlara, gelismelere ve kalkinmaya sebep oldu. Kocaeli’de bunun en güzel örnegini hem il düzeyinde hem Darica’da hem de diger ilçelerimizde görmenin mutlulugunu yasiyoruz. Kocaeli Büyüksehir Belediyemiz Bartin’da sel oldugunda kostu geldi, altyapisi bozulan köyleri, içme sularini, kanalizasyonlari hiç kimse duymadan sessiz sedasiz yapti. Bartinlilar adinda Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin’a tesekkür ediyorum” dedi.



“Cumhurbaskanimizin liderliginde 22 yildan beri politikamizin temeline insani koyduk”

Gerçek belediyecilik icraatlarinin 31 Mart sonrasinda da devam edecegine yürekten inandigini söyleyen Bakan Tunç, "Cumhurbaskanimizin liderliginde 22 yildan beri politikamizin temeline insani koyduk. ‘Insani yasat ki devlet yasasin’ dedik. Bunu uygulamalarimizla gösterdik, egitim, saglik, sosyal politikalar, kültür, adalet ve güvenlige varincaya kadar her alanda insanimizi güçlendirmek için çalistik. Insan güçlü olacak ki aile güçlü olsun. Aile güçlü olacak ki toplum ve millet olarak güçlü olalim. Istikrarli kalkinma hamleleriyle ülkemizin 81 vilayetini yatirim, icraat ve eserlerle donattik. Donatmaya da devam ediyoruz, Türkiye’yi enerjide ve savunma sanayide bagimsiz, ekonomide güçlü, IMF’ye muhtaç bir ülke olmasin diye çok çalistik. Dünya da hakkaniyeti, adaleti savunan dengeli bir dis politika siyasetiyle Türkiye eksenini kurmaya, mazlumun yaninda olmaya devam ediyoruz. Terörün her türlüsüyle mücadele ederek ülkemizi ve çocuklarimizi huzurlu bir gelecege kavusturmanin gayretinde milletimizle beraber yürümeye devam ediyoruz” diye konustu.



“Büyük reformlar sessiz devrimler gerçeklestirdik”

22 yilda hak ve özgürlükler çerçevesinde yaptiklari reformlar ile ülkenin kalkinmasi sagladiklarini söyleyen Bakan Tunç, "22 yilda ülkemizin fiziki kalkinmasini saglarken temel, hak ve özgürlüklerin alanini da genislettik. Demokrasiye genislettik adaletten ayrilmadik hukukun üstünlügü dedik. Hak arama hürriyetini genislettik. Ülkemizin darbe ve vesayetçi anlayisa açik olmamasi bir daha milli iradenin önü kesilmememi için büyük reformlar sessiz devrimler gerçeklestirdik. Bunu hem mevzuatta yaptigimiz degisikliklerle hem de anayasada degistirdigimiz önemli reformlarla hayata geçirdik. Darbeci ve vesayetçilere yol veren, yesermelerini saglayan kurum ve kuruluslarda önemli yapisal reformlar gerçeklestirdik. O kurum ve kuruluslarin yapisini degistirdik; Yüksek Askeri Suranin (YAS), Hakimler ve Savcilar Kurulu’nun (HSK), Anaysa Mahkemesi’nin yapilarini demokratik ve hukuk devletinin ilkelerine uygun hale getirdik. Devlet Güvenlik Mahkemeleri, özel yetkili mahkemeler ve askeri mahkemelerin kaldirilmasina kadar önemli yargisal ve yapisal reformlari hayata geçirdik. Anayasamizda darbeciler yargilanamaz, gerektiginde siki yönetim ilan edilebilir diye bir madde vardi anayasamizda sizlerin onayi ile kaldirdik. Anayasamizdaki darbeci ve vesayetçi ruhu azaltan çok önemli reformlari hayata geçirdik bunlarla da yetinmiyoruz, ülkemizi Türkiye Yüzyili basinda yeni bir anayasaya kavusturmak zorundayiz. Darbecilerin yaptigi anaysa ile yürüyemeyiz. Türkiye Yüzyil’inda daha demokratik daha katilimci herkesin görüslerinin alindigi temel hak ve özgürlüklerin öne alan sivil, demokrat katilimci bir anayasa ile yolumuza devam etmek istiyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) insallah bir uzlasma saglanir, Türkiye Yüzyil’inda yeni ve demokratik bir anayasa ile yolumuza devam ederiz” ifadelerini kullandi.

Iftar programina Adalet Bakani Yilmaz Tunç’un yani sira, AK Parti Kocaeli Milletvekili Radie Sezer Katircioglu, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA