Gültak Açiklamasi 'Akdeniz'de Elde Ettigimiz Huzur, Baris Ve Kardeslik Iklimini Koruyacagiz'
Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak, katildigi iftar programinda, “Daha 5 yil öncesine kadar istenmeyen sokak olaylari, çatisma, kavga ve biber gazindan geçilemeyen, esnafin sürekli kepenk kapatmak zorunda kaldigi mahallelerimizde, bugün iftar için açtigimiz kardeslik sofrasinda bulusuyoruz” dedi.

“Akdeniz’de elde ettigimiz huzur, baris ve kardeslik iklimini koruyacagiz”
Her yastan vatandasin yogun ilgisi altinda iftar programina katilan Gültak, etrafini saran genç yasli her yastan mahalle sakini ile sohbet etti. Baskan Gültak, yakin geçmiste çikan olaylar yüzünden esnafin kepenk kapatmak zorunda kaldigi, bu nedenle dükkânini tamamen kapattigi veya bölgeyi terk ettigi mahallelerde bugün artik huzur, güven ve kardesligin hüküm sürdügünü söyledi.
Bu durumun da herkesi mutlu ve memnun ettigini kaydeden Gültak; “Göreve gelince öncelikli isimiz, Akdeniz’de bazi odaklarca zarar verilen baris, kardeslik ve huzur iklimini hâkim kilmak oldu. Oysa 2019 öncesinde bu kardeslik havasi maalesef yoktu. Insanlarimiz bir araya gelemiyordu. Sürekli sokak olaylari, çatismalar, kavga, gürültü ve biber gazi vardi. Fakat bugün ise kardeslik havasi var tüm Akdeniz’de. Türk’ü, Kürt’ü, Çerkez’i, Arap’i, Sünni’si, Alevi’si ile herkes bir arada. Çünkü biz herkesi kucakliyor ve kimseyi ayristirmiyoruz. Bu sayede ilk dönemimizde herkesin ve her kesimin belediye baskani olmayi basardik” diye konustu.
