Sami Er'den Sögütlü Cami Açiklamasi, 'Böyle Bir Tesebbüse Asla Izin Vermeyiz'

AK Parti Malatya Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Sami Er, Sögütlü Camisi’nin Emekliler Parki’na yapilacagi yönündeki söylemlere tepki göstererek, “Böyle bir sey kesinlikle yok. Allah izin verirde belediye baskani olursak böyle bir tesebbüse zaten asla izin vermeyiz” dedi.

Sami Er'den Sögütlü Cami Açiklamasi, 'Böyle Bir Tesebbüse Asla Izin Vermeyiz'
Seçim çalismalari kapsaminda Emekliler Parki civarindaki esnaflari ziyaret eden AK Parti Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Sami Er, burada esnaflarla tek tek görüstü, sorunlarini dinledi. Geçici konteyner isyerlerinde hizmetlerine devam eden esnaflari dinleyen Sami Er, çarsinin 1 yil içerisinde ayaga kaldirilacagini söyledi.



Esnaf ziyareti sirasinda Sögütlü Cami’nin Emekliler Parki’na yapilacagi yönündeki söylemlere de açiklik getiren Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Sami Er, böyle bir durumun kesinlikle olmadigini dile getirdi.

Bu bilginin tamamen yanlis oldugunu ve böyle bir duruma da kesinlikle müsaade etmeyeceklerini söyleyen Er, “Burasi bir park alani, burada cami yapilmasina kim karar verdi. Bunun kararini verecek olan Büyüksehir Belediyesi’dir. Zaten park alanina cami de yapilmaz. Tamamen uydurma haberler. Vatandasimiz ve esnafimiz buna itibar etmesin. Caminin yeri bellidir, zaten burada cami yapilmasi için imar çalismasi olmasi gerekir. Böyle bir sey yok asla. Gerek Malatya halkimiz gerek buradaki esnafimiz asparagas haberlere itibar edilmemesini istiyorum. Allah izin verirde belediye baskani olursak böyle bir tesebbüse de zaten asla izin vermeyiz” dedi.

Böyle bir açiklama yapilmasina tepki gösteren Er, “Önüne gelen bir açiklama yapiyor. Açiklama yetkisine sahip olmayan insanlar akillarina estigi seyi telaffuz ediyorlar. Bu konuda Büyüksehir Belediyesi’nin disinda kimse karar veremez, vatandasimiz da esnafimiz da bunu böyle bilsinler” ifadelerine yer verdi.

Muhalefet adaylarinin bu konuyu bir siyasi malzeme haline getirmesine de tepki gösteren Sami Er, “Cami yerine yapilir, yeri neresi ise oraya yapilir. Bunu siyasi malzeme haline getiriyorlar. Böyle bir durum asla yok. Bunu telaffuz edenler de yanlis telaffuz ediyorlar. Yetkisi olmadigi halde böyle bir konusma yapiyorlar. Asla böyle bir durum yok, cami de kendi yerine yapilacak” diye konustu.

Er, Iftarini Diyanet Vakfi Çadirinda Vatandaslarla Birlikte Açti

AK Parti Malatya Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Sami Er, esnafi gezisinin ardindan Kernek Meydaninda kurulan Türkiye Diyanet Vakfi Iftar Çadirina geçti. Beraberindekilerle birlikte yemek kuyruguna giren Er, daha sonra iftar çadirina geçerek vatandaslarla birlikte iftarini açti. Iftar sonrasi vatandaslarla da bir araya gelen Sami Er’e vatandaslar da yakin ilgi gösterdi.
Kaynak: İHA