Edremit'te 50-60 Yillik Sorunlar Tarih Oldu

Van’in Edremit Belediye Baskani Ismail Say, ilçede birçok büyük mahallenin 50-60 yillik sikintilarini bitirdiklerini belirterek, önümüzdeki sezon ile birlikte Kavurma Mahallesi’nin de diger sorunlarini da bitirerek hak ettigi noktaya kavusturacaklarini söyledi.

Edremit'te 50-60 Yillik Sorunlar Tarih Oldu
Seçim çalismalari kapsaminda Kavurma Mahallesi’ne gelen Edremit Belediye Baskani Ismail Say, burada mahalle sakinleriyle bulustu. Kavurma Mahallesi’nin sehir merkezinde olmasina ragmen gerek imar, gerekse de altyapi sorunlarindan dolayi birçok hizmetten mahrum kaldigini ifade eden Baskan Say, göreve gelmeleriyle birlikte Memur-Sen basta olmak üzere Kavurma Mahallesi’nin birçok sokaginin dogal gaza kavustugunu belirtti.

Baskan Say, “Yine buranin saglik ocagi, ayrica ulasim sorunu vardi. Çevre yoluna denk gelmesi ile birlikte hem 18 uygulamasindan dolayi imar problemi olustu hem de çevre yolunun girisinden dolayi sikintilar yasandi. Bunlari gündemimize aldik, imar sorunu ile ilgili süreç bize geçti. Önümüzdeki sezonda burada 18’nci maddeden kaynakli, hazineden kaynakli sorunlari giderecegiz insallah. Yine ulasim anlaminda bölge hastanesine ve çevre yoluna baglanacak yan yollarla ilgili bir sorun vardi. Ilk etapta bu baglanti yolu dedigimiz 20 metrelik yolu hemen bölge hastanemize baglayacagiz. Malumunuz, bölge hastanesi ayni zamanda sehir hastanesi oluyor, hemen yaninda bir hastane daha yapiliyor, onunla beraber 2000 yatakli bir hastane oluyor” dedi.



“Kavurma Mahallesi hak ettigi konuma kavusacak”

Saglik ocaginin yatirim planina alindigini ama yer olarak da Memur-Sen’in girisinde olacagini ifade eden Baskan Say, ihalesinin de yakin zamanda yapilacaginin müjdesini verdi. Memur-Sen ile birlikte yürüttükleri birçok projenin de oldugunu vurgulayan Baskan Say, “Çevre yolunun faaliyete girmesi ile birlikte burasi da artik sehrin merkezi mahallelerinde biri olacak. Bunun da çok ciddi bir katkisi olacak. Göreve geldigimiz günden itibaren birçok büyük mahallemizin 40-50 ve 60 yillik sorunlari vardi. Çok sükür onlarin birçogunu bitirdik. Insallah Kavurma Mahallesi’nin de sorunlarini önümüzdeki sezonda hep birlikte bitirerek, bu mahallemizi de hak ettigi konuma kavusturacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA