Bakan Özhaseki, Ankara'da Kentsel Dönüsüm Hak Sahipleriyle Iftarda Bulustu

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, Altindag Örnek Mahallesi ‘Kentsel dönüsüm Projesi Hak Sahipleri’ ile iftar programinda bir araya geldi.

Bakan Özhaseki, Ankara'da Kentsel Dönüsüm Hak Sahipleriyle Iftarda Bulustu
Bakan Mehmet Özhaseki, AK Parti Altindag Ilçe Baskanligi tarafindan Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde düzenlenen iftar programina katildi.

Bakan Özhaseki, iftar programinda Altindag Örnek Mahallesi ‘Kentsel dönüsüm Projesi Hak Sahipleri’ ile bir araya geldi.

Türkiye’nin barindirdigi deprem riskine deginen Özhaseki, "Bu cografyanin bir kusuru da depremsellik. Herkes bilsin ve unutmasin, aklina yazsin. Aci bir gerçek bu. Türkiye bir deprem ülkesi nokta, lami cimi yok. Birinci derece, ikinci derece efendim biz üçteyiz, bize bir sey olmaz, burasi dördüncü derece lütfen demeyelim. Su anda hareketli 500’e yakin kirilmamis fay hatti var. Bizim cografyamizin en büyük kusuru da bu” ifadelerini kullandi.

Depremin siyaset üstü bir mesele oldugunu ve geçmis depremlerde yasanan can ve mal kayiplarina deginen Özhaseki, “Degerli arkadaslar, Ankara’mizda da bizim kentsel dönüsümü çok hizli yapmamiz lazim. Altindag’da Veysel Bey epeyce yapti bunlari. Allah razi olsun. 2000’den önce yapilan evlerimizin neredeyse tamamini degistirmemiz lazim, dönüstürmemiz lazim. Eger Japonya’da deprem oldugunda insanlar saga veya sola dönerek uykuya devam ediyorsa, bizde de azicik bir deprem oldugunda kendimizi camdan, pencereden asagi atiyorsak bir ariza var bu iste, bir sikinti var. Biz akilli insanlariz çok sükür, çaliskan bir milletiz. Özgürlügümüze düskün bir milletiz. O zaman bizim yapmamiz gereken tek sey arkadaslar, kentsel dönüsüm. Kentsel dönüsümden baska çaremiz yok” diye konustu.

Bakan Özhaseki, konusmasinin ardindan konuklarla birlikte iftar yapti.
Kaynak: İHA