Atasehir Belediye Baskani Battal Ilgezdi'den Mehmet Kizildas'a Destek Ziyareti

Istanbul’un Atasehir Belediye Baskani Battal Ilgezdi, memleketi olan Malatya’nin Arguvan ilçesinde Bagimsiz Belediye Baskan Adayi olan Mehmet Kizildas’a destek ziyaretinde bulundu. Ilgezdi, Mehmet Kizildas ile birlikte Kemal Kiliçdaroglu’nu destekledikleri için cezalandirildiklarini söyledi.

Atasehir Belediye Baskani Battal Ilgezdi'den Mehmet Kizildas'a Destek Ziyareti
Atasehir Belediye Baskani Battal Ilgezdi, Arguvan Bagimsiz Belediye Baskan Adayi Mehmet Kizildas’a destek vermek üzere geldigi memleketi Arguvan’da Büyük Arguvan Bulusmasi’na katildi.

Yaklasik 2 bin Arguvalinin katildigi mitinge konusan Ilgezdi, Baskan Adayi Mehmet Kizildas’la olan dostluk ve arkadaslik hukukuna vurgu yaparak isim vermeden CHP Malatya Milletvekili ve Büyüksehir Belediye Baskan adayi olan Veli Agbaba ve CHP yönetimini sert bir dille elestirdi.

Arguvan’a gidecegini açiklamasindan sonra, gelmesinin engellenmesi adina yogun baski yapildigini açiklayan Ilgezdi, “Istanbul’dan Arguvanlilar, Malatyalilar benim buraya gelip Mehmet Kizildas’a destek vermemi istediler. Benim buraya gelecegimin haberini alan Malatya’daki büyük siyasetçiler, beni telefon bombardimanina tuttular. ‘Senin Arguvan’da ne isin var’ diye? Arguvan benim kendi memleketim. Ben ortaokulu burada okudum, Mehmet Kizildas ile ayni evde oturduk, onun bize çok emegi var. Benim de vefa borcum vardi” dedi.

Atasehir Belediye Baskani Battal Ilgezdi, CHP’de Kemal Kiliçdaroglu’na karsi yürütülen operasyonlari yapanlara göndermede bulunarak, “Ben siyasetin hiçbir alaninda, hiç kimseye ihanet etmedim. Arkadan dolanip hançer sokmadim” seklinde konustu.

Mehmet Kizildas ile birlikte kongre de Kemal Kiliçdaroglu’nu destekledikleri için cezalandirildiklarini söyleyen Battal Ilgezdi, “Mehmet Abi iyi bilir bu partide çok görev yaptim. Ama son dönemde ne hikmetse Mehmet Kizildas ile birlikte cezalandirildik. Suçumuz neydi? Kemal Kiliçdaroglunu desteklemek. Vallahi buradan bir kez daha söylüyorum. Bugün de olsa yarin da olsa Kemal Kiliçdaroglu’nu desteklemeye devam edecegim. Ben siyasetin hiçbir alaninda, hiç kimseye ihanet etmedim. Arkadan dolanip hançer sokmadim. Siyaset burada sahislarin tekelinde degil” seklinde konustu.

CHP’nin Malatya’da kisir bir döngü içinde olduguna, yillardir tek bir milletvekiline mahkum edildigine de dikkat çeken Battal Ilgezdi, “Bakiniz Malatya’da bir oluyorsunuz bir türlü iki olmuyorsunuz. Mehmet Kizildas’dan ne zarar gördünüz? Niye aday yapmadiniz. Kemal Kiliçdaroglu’na destek vermek suç mu, Kizildas, hirsizlik mi yapti, Arsizlik mi yapti, Arguvan’a katma deger katti. Siyaset kimsenin babasinin tekelinde degil. Kimsenin mali da degil” dedi.

CHP Malatya Milletvekili ve Malatya Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Veli Agbaba’yi isim vermeden elestiren Battal Ilgezdi, “Ama sunu iyi bilin 1 Nisan’da bu düzen degisecek. Bu anlayis degisecek. Kendi marabalarinizi belediye baskan adayi göstereceksiniz ama ahlakli, ilkeli, dik duran adamlari siyasette yok sayacaksiniz. Öyle bir sey yok. Ama ben inaniyorum ki Arguvan, Mehmet Kizildas’a, kendi adayina sahip çikacak” ifadelerini kullandi.

Miting alaninda Veli Agbaba’ya yönelik tepki seslerinin yükselmesi üzerine, Battal Ilgezdi konusmasini söyle sürdürdü:

“Ben buranin çocuguyum, Veli Agbaba da buranin çocugu. Benim kimseyle hesabim yok. Benim hesabim burada Mehmet Kizildas’a yapilan yanlisi konusmak. 1 Nisan’da Kizildas Mazbatayi alirsa Arguvan Kizildas’a sahip çikmis olacak. Arguvan’a burada çok güzel bir kültür merkezi yaptik. Depremden sonra oranin nasil insanlara hizmet verdigini görünce ne kadar büyük bir is yaptigimizi daha iyi anladim. Emegin büyügü tabi ki Mehmet Kizildas’indir. Kizildas, Arguvan’a bulgur fabrikasi, ambalaj tesisi, dogal ürün kooperatifi, kimya fabrikasi, sanayi sitesi, akaryakit istasyonu yapti ve sosyal konut baslatti.”

"Battal Baskanimizin destegi bizi onurlandirmistir"

Arguvan Bagimsiz Belediye Baskan Adayi Mehmet Kizildas ise Battal Ilgezdi’nin Istanbul’dan Arguvan’a gelerek destegini açiklamasindan dolayi büyük onur duydugunu ifade ederek, “Arguvan’a unutulmaz destekleri ile her daim yanimizda olan Battal Ilgezdi’nin büyük baskilara karsin adayligim için verdigi büyük destek sadece beni degil bütün Arguvan’i mutlu etmistir” dedi.

10 yil süresince hayata geçirdikleri belediyecilik anlayisini ve gelecek 5 yilda yapacaklarini da anlatan Kizildas, “Göreve geldikten sonra çalmadik, çaldirmadik, çarçur etmedik size hizmet ettik. Hiçbir sekilde ayrim yapmadan hizmet ettik. Birçok küçük ve büyük belediyeler çalisanlarinin maasini ödemezken biz maaslari düzenli ödedik ve TÜIK istatistiklerine girdik. Bundan sonra da ayrimsiz ve adaletli hizmetimize devam edecegiz. Burada çok farkli partilerden insanlar var, hepsi bize destek vermek için geldiler. Hepsine ayri ayri tesekkür ediyorum. Nisan- Mayis gibi Anaokulu ve Kresin temelini atacagiz. Ilçemizin en önemli sorunu konut sorunu. Birçok ilçe belediyesi arazi satarken biz Arguvan’in konut ihtiyacini gidermek için 10 dönüm imarli yer satin aldik. Dogalgazi bu yil içinde insallah Bölge Müdürlügü ile görüstük ve sözünü aldik. Ilçeyi en kisa sürede dogalgaza kavusturacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA