Taskin Açiklamasi 'Devlet Millet El Ele Malatya'yi Ayaga Kaldiracagiz'

Seçim çalismalarini sürdüren AK Parti Battalgazi Belediye Baskan Adayi Bayram Taskin, depremlerde agir hasar alan Malatya’yi birlik beraberlik ruhu içerisinde devlet millet el ele vererek ayaga kaldiracaklarini söyledi.

Taskin Açiklamasi 'Devlet Millet El Ele Malatya'yi Ayaga Kaldiracagiz'
AK Parti Battalgazi Belediye Baskan Adayi Bayram Taskin, Inönü Caddesi üzerinde faaliyet gösteren esnaflari ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi. Esnaf ve vatandasin AK Parti’ye güveninin tamam oldugunu kaydeden AK Parti Battalgazi Belediye Baskan Adayi Bayram Taskin, bu zor günlerin geride kalacagini ifade ederek, depremlerde agir yara alan Malatya’yi birlik beraberlik ruhu içerisinde devlet millet el ele vererek ayaga kaldiracaklarini söyledi.

Battalgazi de hayata geçirmeye planladiklari projelerini ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylasacaklarini da aktaran Taskin, önceliklerinin depreminin enkazini kaldirmak oldugunu belirtti.

Yeni çarsi çalismalari hakkinda da bilgiler paylasan Taskin, altyapi çalismalari kapsaminda 12 bin fore kazik çalismasi yapilan yeni çarsi da çalismalarin hiz kesmeden devam ettigini ifade ederek, “Geçtigimiz günlerde Malatya’ya gelen Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanimiz Mehmet Özhaseki ile verimli görüsmeler yaptik. Bakanimiz müjdeyi vererek insaat süresini 5 ay öne çekti. Biraz daha sabir, insallah yil sonu 2025 yili basinda bütün kardeslerimizi yeni çarsida anahtarini çevirerek dükkanini açacaktir. Esnaf kardeslerimizden biraz daha sabir diliyorum“ dedi.

En büyük projelerinin deprem enkazini kaldirmak oldugunu belirten Taskin, rutin belediyecilik hizmetlerini de aksatmayacaklarini söyledi.

Malatya’da özellikle Akpinar Çarsi bölgesinin yapimina da büyük önem verdiklerini aktaran Taskin, Battalgazi sinirlarinda yer alan 24 rezerv alaninda da yerinde dönüsümün yapilmasi için gayret içerisinde olduklarini söyledi.

Kaynak: İHA