Soydan Açiklamasi '13 Ilçemiz Için Ayri Projelerimiz Var'

Seçim çalismalari kapsaminda Silifke ilçesine giden Cumhur Ittifaki İçel Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Serdar Soydan, “13 ilçemiz için ayri ayri projeler hazirladik. Her bir ilçelerimizin özelliklerini gözeterek onlari öne çikaracagiz. Dügün ve toplanti salonu eksikligini de giderecegiz” dedi.

Soydan Açiklamasi '13 Ilçemiz Için Ayri Projelerimiz Var'
Silifke ilçesinde vatandaslarla bir araya gelen Soydan, “Her ilçemizin kendine özel sorunlari var. Yaptigimiz gezilerde vatandaslarimiz bize bunlari tek tek anlatiyor. Ilçe belediyesi ile büyüksehir belediyesinin uyumu çok önemli. Bu saglanamamis. Ancak biz göreve geldigimizde hem uyum hem de hizmet gelecek. Hiçbir ayrim yapmadan, kimseyi ayristirmadan hizmetlerimizi hayata geçirecegiz” diye konustu.



“Çok amaçli salonlar için hemen harekete geçecegiz”

Ilçelerden gelen taleplere de dikkat çeken Soydan, “Özellikle Anamur, Bozyazi, Aydincik, Gülnar, Mut, Silifke, Çamliyayla basta olmak üzere, orada yasayan vatandaslarimizin çok amaçli salonlara ihtiyaç duydugunu bildigimiz için vakit kaybetmeden harekete geçecegiz. Ögrencilerimizin, sanayicilerimizin, meslek odalarimizin, özel etkinliklerini yapmak isteyen tüm vatandaslarimizin kullanabilecegi alanlar için göreve geldigimizde hizlica çalismaya baslayacagiz” ifadelerini kullandi.

“Herkes için belediyecilik yapacagiz”

Ilçelerin tamaminda kültürel, sanatsal, egitim ve is toplantilari gibi genis yelpazede etkinliklerin düzenlenecegi salonlar insa edeceklerini kaydeden Soydan, "Bu anlamda herkes için belediyecilik yapacagiz. Salonlarimizi dezavantajli bireylerimizin erisimine de uygun hale getirecegiz. Öte yandan bu salonlarin teknolojik alt yapilari ve esnek kullanim özellikleri açisindan modern yapilar olacagini da söylemekte fayda var” seklinde konustu.

İçel’deki is dünyasi ile bulusmalarina da devam eden Soydan, tekstil atölyesi çalisanlari ve Sanayi Sitesi yöneticileriyle de bir araya geldi. Vatandasi sürekli dinlediklerini vurgulayan Soydan, İçel Büyüksehir Belediyesinin kiralara ciddi paralar harcadigini hatirlatarak, “Bütçe yönetimi çok önemli. Is insanlarini İçel’e çekmek istiyorsak önce onlara biz belediye olarak güven vermeliyiz. Iste bu yüzden her yil kentin tüm dinamikleri ile muhtarlar, STK temsilcileri, basinimiz ve halkimizla bir araya gelerek yilin degerlendirmesini yapacagiz, hesap verecegiz. İçel’de bu toplantilari artik göremiyoruz” dedi.



“Mahalle sofralarinda bulusacagiz. Gençlere her Ay 10 GB internet”

Siyasetçinin vatandasin içinde olmasi gerektigini vurgulayan Soydan, gençlere her ay 10 GB internet, burs ve mahalle sofralari müjdelerini vererek sunlari söyledi; "Yaptigimiz gezilerde, halkimiz seçimden önce onlari unutan baskanlardan sikayetçi. Biz ise tam da bu noktada mahalle sofralari ile halkimizla bir araya gelecegiz. Sorunlari, talepleri direk onlardan dinleyecegiz. Halkin, araciya degil, o kenti yöneten baskanla direk bulusmasi lazim. Gençler de bizim için çok önemli. Gerçek bir projeyi hak ediyorlar. Onlara da her ay 10 GB internet ile burs destegi verecegiz.“
Kaynak: İHA