Ege Üniversitesi Basarili Organ Nakillerine Bir Yenisini Ekledi

Henüz 5 aylikken karaciger yetmezligi teshisiyle nakil olan ve 4 buçuk yil aradan sonra vücudu karaciger dokusunu reddeden minik Emir Çelik, Ege Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesinde gerçeklestirilen ikinci nakille tekrar hayata tutundu. Kadavradan yapilan nakille sagligina kavusan Emir, iyilestigi için çok mutlu oldugunu söyledi.

Ege Üniversitesi Basarili Organ Nakillerine Bir Yenisini Ekledi
Ege Üniversitesinin organ naklinde bir referans merkezi oldugunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz bünyesinde alanlarinda uzman hekimlerce gerçeklestirilen organ nakilleriyle nice insanlar hayattaki ikinci sanslarina kavusuyor. Ikinci kez karaciger nakli olan 6 yasindaki Emir Çelik de bunlardan birisi oldu. Ilk nakildeki dokuyu vücudunun reddetmesi ile hastaligi nükseden minik Emir ve ailesi, çocuk hastanemize basvurdu. Hekimlerimizin degerlendirmesi neticesinde ikinci bir nakil gerekliligi ortaya çikti. Kütahya’da beyin ölümü gerçeklesen bir çocugun karacigeri organ nakli merkezimizde Emir’e nakledildi. Basarili geçen operasyonun ardindan Emir’in karaciger degerleri normale döndü ve sagligina kavustu. Evladimiza ve ailesine bir kez daha geçmis olsun diyor, nakli gerçeklestiren ekibimizi basarilarindan ötürü kutluyorum” diye konustu.



“20 saglik çalisani zamana karsi yaristi”

Nakil sirasinda 20 saglik çalisaninin zamana karsi bir yaris içerisine girdigini dile getiren EÜ Tip Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dali Ögretim Üyesi Doç. Dr. Alper Uguz, "Hastamiz 7 aylikken nakil olmustu. Vücut her türlü çabaya ragmen organi reddettigi için tekrardan karaciger ihtiyaci oldu. Yaklasik 5 yil sonra, nakil yapilan bir hastaya yeniden karaciger nakli yaptik. Basarili bir nakil ameliyati oldu. Bunun mutlulugunu yasiyoruz" dedi.

Çocuk Sagligi ve Hastaliklari Anabilim Dali Ögretim Üyesi Doç. Dr. Miray Karakoyun ise naklin ardindan her seyin yolunda gittigini belirterek Emir’in saglik durumunun iyi oldugunu söyledi.



“Organ bagisi hayat kurtariyor”

Basari ile sonuçlanan naklin ardindan Emir Çelik’in ailesi de büyük mutluluk yasadi. Hastalik sürecinde zor günler geçirdiklerini belirten anne Semra Çelik, “Çok sükür evladimizin tekrardan yüzü gülüyor. Artik eve gitmek istiyor, parkta oynamak istiyor. Insallah yakinda o da olacak. Organ bagisi hayat kurtariyor. Herkesin duyarli olmasi gerekiyor, insanin basina gelince bunu anliyor" ifadelerini kullandi. Baba Sedat Çelik ise “Son anda yapilan organ bagisi çocuguma hayat oldu. Doktorlarimiza çok tesekkür ediyoruz. Biz de esimle birlikte organlarimizi bagislayacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA