Disisleri Bakani Fidan Açiklamasi 'Bütün Dünya Gazze Katliamini Sessizlik Içerisinde Seyrediyor'

Disisleri Bakani Hakan Fidan, 30 binden fazla Gazzeli kadin ve çocugun sehit edildigini belirterek, her türlü savas hukukunun ihlal edildigi ve hiçe sayildigi kirli katliami bütün dünyanin sessizlik içerisinde seyrettigini söyledi.

Disisleri Bakani Fidan Açiklamasi 'Bütün Dünya Gazze Katliamini Sessizlik Içerisinde Seyrediyor'
Disisleri Bakani Hakan Fidan, Kirikkale Belediyesi tarafindan düzenlenen "Iftar Sofrasi" programina katildi.

Fidan, "21 yildir Cumhurbaskanimizin liderliginde ülkemizin çok çesitli alanlari gelismislikle kalmadi ayni zamanda ülkemizin bölgesinde kendi cografyasinda etki üreten, etki olusturan, oyun kuran, oyun degistiren, bir güç haline geldigini de çok yakindan gördük" ifadesini kullandi.

"20 yildir oyun degistirici hamlelerimiz oluyor"

20 yildir Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in yaninda çesitli görevlerde hizmet ettigini belirten Fidan, "20 yildir çok çesitli görevlerle hükümetimize, Cumhurbaskanimizin yaninda çalisarak hizmet etmekteyim. Devletimize hizmet eden bu organlar yillar önce yine vardilar. Ama oyun degistirici faaliyetler yapmak icraat üretmek is ortaya çikarmak çok güçlü bir liderlik ve güç gerektiriyor. Önceden de bu topraklar vardi, bu durumlar vardi, millet vardi, ama neden son 20 yildir oyun degistirici hamlelerimiz oluyor. Tarihi adimlar atiyoruz. Tarihi basarilar ve zaferler kazaniyoruz. Bunun en önemli nedeni; Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in liderligidir. En büyük fark, bu liderligin ortaya çikisidir ve giderek güç kazanmasidir. Sizin verdiginiz destekle sizin verdiginiz oylarla Cumhurbaskanimizin memlekete hizmet etmesi kendi vizyonuyla ülkemizin bagimsizligi, bütünlügü, beraberligi için gelismesi için refahi için çalismasi sizin ortaya koydugunuz siyasi durus ve güçle oluyor. Bunu hiçbir zaman için unutmayin" diye konustu.



"30 binden fazla Gazzeli kardesimiz kadin ve çocuk sehit edildi"

30 binden fazla Gazzeli kadin ve çocugun sehit edildigini anlatan Fidan, konusmasinda sunlari kaydetti:

"Kendisinin uluslararasi sisteme karsi adaletsizliklere karsi dik durusunu adalete haykirisini her zaman görüyorsunuz. Özellikle son günlerde yasadigimiz Gazze krizine baktigimiz zaman Filistinli kardeslerimize yapilan zulmün, iskencenin, haksizligin haddi hesabi yok. 30 binden fazla Gazzeli kardesimiz kadin ve çocuk sehit edildi. Her türlü savas hukukunun savas kurallarinin ihlal edildigi hiçe sayildigi bir kirli katliami bütün dünya büyük bir sessizlik içerisinde seyrediyor. Türkiye, bütün bu sessizlik içerisinde sesini yükselterek sadece bu adaletsizligi ifsa etmekle kalmiyor, bütün dünya ülkelerini, onurlu ülkeleri ayaga kalkamaya ve bu haksiz zulme katliama karsi durmaya davet ediyor. Bunun için güçlü bir liderlik, kendini ispat etmis samimi bir durus gerekiyor. Bu da Cumhurbaskanimizin liderliginde, Türkiye’de olan bir durus. Bunun degerini çok iyi bilmemiz gerekiyor. Insallah ülkemizde yaptigimiz gibi bölgemizde de daha fazla refahi daha fazla gelismisligi, daha fazla istikrarin, daha fazla onurun hakim olacagi, bir dünyanin özlemiyle gece-gündüz kadrolarimiz çalismakta."

"Dünyada çok az bir millet yapiyor"

Terörle mücadelenin her türlü takdirin üzerinde oldugunu vurgulayan Fidan, "Terörle mücadele de atilan adimlar, Cumhurbaskanimizin durusu, silahli kuvvetlerimizin, istihbaratimizin, polisimizin, askerimizin, hep beraber ortaya koydugu mücadele biliyorsunuz her türlü takdirin üstünde. Bu sanli mücadele, dünyada esi ve benzeri görülmeyen bir sekilde yürütülmekte. Büyük bir milli sahlanisin bagimsizlik ve özgürlük iradesinin inancin tarihi durusun ortaya konmasiyla beraber teknolojinin büyük bir stratejinin ayni zamanda gelismis tekniklerin birlesmesiyle ortaya konan bir mücadele. Bunu dünyada çok az bir millet yapiyor" seklinde konustu.



"Canla basla çalisiyor"

Kirikkale Belediye Baskani Mehmet Saygili’nin iki dönemdir canla basla çalisarak hizmet ettigini ifade eden Fidan, "Simdi yine bir seçim arifesindeyiz. Sizlerin sagduyusu, hikmeti irfaniyla, en dogru tercihi en iyi sekilde yapacaginiza hiçbir süphem yok. Özellikle sizin çok yakindan bildiginiz bir konuyu tekrar hatirlatmak istiyorum. Biliyorsunuz Mehmet Saygili baskanim iki dönemdir canla basla çalisiyor, Kirikkale’ye hizmet veriyor. Baskanimizin özellikle Ankara ile kurdugu iliskiler sizin için bakanliklarda gösterdigi mücadele, meclis koridorlarinda gösterdigi mücadele, buraya biraz daha hak alalim, kaynak aktaralim, biraz daha evrak islerimiz hizli gitsin diye yaptigi çalismalari ben yakindan takip ediyorum. Onun için ben Mehmet baskanimizin bir dönem daha sizler tarafindan icazet alinmasi, yetkilendirilmesi, emaneti bir dönem daha tasimasini fevkalade önemli buluyorum" dedi.

Kaynak: İHA