Bu Ramazan Ayi'nda En Çok Medine Ve Kudüs Hurmalari Tercih Edildi

Eskisehir’de hurma satan esnaf bu Ramazan Ayi’nda pahali olmasina ragmen kaliteleri sebebiyle en çok Medine ve Kudüs hurmalarinin satildigini belirtti.

Bu Ramazan Ayi'nda En Çok Medine Ve Kudüs Hurmalari Tercih Edildi
Ramazan aylarinin vaz geçilmezi hurma bu yil da iftar ve sahur sofralarindan eksik edilmiyor. Çogu vatandas Ramazan Ayi gelmeden önce hurma alisverislerini tamamlarken, Eskisehir’de hurma satan esnaf en çok hangi çesitlerin satildigindan bahsetti. Yumusak, etli ve tatli olmasiyla bilinen ancak kilosu 320 lira olan Medine ve 280 lira olan Kudüs hurmalarinin fazla tercih edildigini dile getiren esnaf, bu çesitlerin yüksek fiyatlarina ragmen 1 haftada tükendigini aktardi. Orta kalitede daha ucuz hurma çesidi arayan vatandaslara da öneride bulunan esnaf, kilosu 100 ile 140 lira arasinda degisen Tunus ve Bagdat hurmalarini tavsiye etti.

“Fiyat olarak çok yüksekler ama tat olarak daha güzeller”

Eskisehir’de esnaflik yapan Recai Polat, bu yil özellikle Medine ve Kudüs hurmalarina yogun ilgi gösterildigini söyledi.

Bahsi geçen çesitlerin fiyatlarinin pahali oldugunu ancak kaliteleri sebebiyle vatandas tarafindan daha fazla tercih edildigini dile getiren Polat, “En çok Medine ve Kudüs hurmalari satildi. Onlar bu sene güzel gitti. Medine ve Kudüs hurmalarinin böylesine tercih edilmesinin en büyük sebepleri yumusak, etli ve tatli olmalari. Fiyat olarak çok yüksekler ama tat olarak daha güzeller. Medine hurmasinin kilosu 320 lira, Kudüs hurmasinin fiyati ise 280 lira ama kaliteli olduklari için yüksek fiyatlarina ragmen çok satiliyorlar. Medine hurmamiz 1 hafta içerisinde tükendi. Bizler orta kalite hurma arayan vatandaslara ise Tunus ve Bagdat hurmalarini tavsiye ediyoruz. Bunlarin da kilosu 100 ile 140 lira arasinda degisiyor” dedi.

Kaynak: İHA