Baskan Büyükkiliç Açiklamasi 'Saglik Çalisanlarinin Insani Yasatma Mücadelesi Hiç Degismedi'

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, 14 Mart Tip Bayrami dolayisiyla mesaj yayimladi. Büyükkiliç mesajinda, “Insanlik adina ter döken, emek harcayan yeri geldiginde hayatini ortaya koyan tüm saglik çalisanlarimizin 14 Mart Tip Bayrami’ni içtenlikle kutluyor, her birini tüm kalbi duygularimla kucakliyorum” dedi.

Baskan Büyükkiliç Açiklamasi 'Saglik Çalisanlarinin Insani Yasatma Mücadelesi Hiç Degismedi'
Baskan Büyükkiliç, 14 Mart Tip Bayrami dolayisiyla bir mesaj yayimlayarak, tüm saglik çalisanlarinin 14 Mart Tip Bayrami’ni tebrik etti. Baskan Büyükkiliç, saglik alaninda vatandaslara hizmet veren tüm saglik çalisanlarinin bir meslekten öte fedakârlik ve sefkat timsali büyük bir kahramanlik örnegi sergilediklerini belirterek, “Her türlü afette, salgin hastalikta, kazada, yaralanmada, bireysel hastaliklarda kisacasi her zaman fedakârca görev yapan yüce gönüllü tüm saglik çalisanlarimiza minnet duyuyor, sükranlarimizi sunuyoruz” diye konustu.

Pandemi ve 6 Subat depremleri sürecinde canlari pahasina görev yapan tüm saglik çalisanlarina bir kez daha tesekkür eden Büyükkiliç, “Pandemide, asrin felaketi deprem sürecinde ve sonrasinda kendiSIni, ailesini düsünmeden bir canin yasamasi için esi görülmemis bir fedakârlik ve kahramanlik sergileyen tüm saglik çalisanlarimiza bir kez daha tesekkür ediyor, minnet duyuyorum. Bu süreçte hayatini kaybeden saglik çalisanlarimiza Allah’tan rahmet diliyorum. Saglik çalisanlarimizin fedakâr ve kahramanca verdigi insani yasatma mücadelesi geçmiste ve günümüzde hiç degismedi, gelecekte de degismeyecektir” ifadelerini kullandi.

Saglik çalisanlarinin hakkinin hiçbir sekilde ödenemeyecegini ve ortaya koyduklari fedakârligin yeryüzünde bir karsiligi olmadigini vurgulayan Baskan Büyükkiliç, “Bir doktor baskan olarak, insanlik adina çaba gösteren, ter döken, emek harcayan yeri geldiginde hayatini ortaya koyan tüm saglik çalisanlarimizin 14 Mart Tip Bayrami’ni içtenlikle kutluyor, her birini tüm kalbi duygularimla kucakliyorum. Saglik, mutluluk ve esenlikle geçirecekleri basari dolu bir hayat diliyorum Saglik çalisanlarimiz esi görülmemis bir fedakârlik ve kahramanlik timsalidir” seklinde konustu.

Her alanda ve her hizmette önce insan

Baskan Büyükkiliç, saglik alaninda dünyada çok iddiali bir konumda olan Türkiye’nin saglik yatirimlari ve hizmetleri ile örnek gösterilen biri sehri Kayseri’nin bu alanda artan ivmesine dikkat çekerek, mesajinda su ifadelere yer verdi:

“Önce insan diyerek hizmet ettigimiz kadim kentimiz ve kadirsinas hemsehrilerimiz saglik alaninda da en güzel hizmetlere ve hep daha iyisine layiktir. Bizler de bu anlayisla durmadan, yorulmadan çalismalarimizi sürdürüyor, Kanser Hastalarina Tedavi Sonrasi Bakim Merkezi, bir diger adiyla Hospis, Hasta ve Hasta Yakinlari Misafirhanemiz, Glütensiz Kafe, Saglikli Yasam Merkezi, Gezici Agiz ve Dis Sagligi Klinigi, Besime Özderici Engelsiz Yasam Merkezi gibi projelerimizi hayata geçirmis olmaktan dolayi büyük bir mutluluk duyuyoruz.”

Yeni dönemde de saglik alaninda önemli projeleri kente kazandiracaklarini ifade eden Büyükkiliç, “Insani yasat ki devlet yasasin felsefesi ile gönüllere dokunacak ve dua alacak projelere imza atmaya devam edecegiz. Alzheimer hastalarina yönelik hayata geçirecegimiz Alzheimer Merkezi ile hem hastalarimiza hem de yakinlarina güzel bir hizmet sunmus olacagiz. Ayrica mobil kanser tarama ve mobil göz tarama araci projelerimizi de yasli ve kirsalda yasayan vatandaslarim basta olmak üzere hemsehrilerimizin istifadesine sunacagiz. Daha önce düzenledigimiz Saglik Çalistayi’nin ardindan yeni dönemde de Saglik Turizmi Kongresi gerçeklestirecegiz” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA