Içisleri Bakani Yerlikaya, Hakkari'de Mehmetçikle Iftar Açti

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, Hakkari Yüksekova’da Koç Tepe Üs Bölgesi’nde Mehmetçiklerle birlikte iftar yapti.

Içisleri Bakani Yerlikaya, Hakkari'de Mehmetçikle Iftar Açti
Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, Jandarma Genel Komutani Orgeneral Arif Çetin, Hakkari Valisi ve Belediye Baskan Vekili Ali Çelik, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Necip Çarikcioglu, Il Emniyet Müdürü Idris Yilmaz ve beraberindekiler ile birlikte Hakkari Yüksekova’daki 2 bin 945 rakimli Koç Tepe Üs Bölgesinde kahraman Mehmetçiklerle iftarini açti.

Daha sonra Hakkari merkeze gelen Bakan Yerlikaya burada vali yardimcilari tarafindan karsilandi. Valilik seref defterini imzalayan Içisleri Bakani Yerlikaya, yaptigi açiklamada, "Ramazan ayinin ikinci gününü Hakkari-Yüksekova 2 bin 945 rakimli Koç Tepe Üs Bölgesinde kahraman Mehmetçiklerimizle birlikte geçirdik. Onlarla birlikte iftarimizi açtik. Kahramanlardan üs bölge ile ilgili bilgiler aldik. Üs bölgelerimizin bize çok büyük yararlari var, üstünlük var. 150 daimi üs bölgemiz, 51 geçici üs bölgemiz var. Koç Tepe 2 bin 945 rakimli muhtesem bir manzarasi var. Hem sinira yakinligi hem Sirnak Beytüssebap yakinligi ve Hakkari’den 60 kilometre uzaklikta oldukça stratejik bir yerdir. Burada tüm geçis güzergahlarini kontrol altina aliyoruz. Gece gündüz demeden 7/24, 365 gün bütün hava kosullarina ragmen içinde büyük bir teknolojimiz var hamdolsun. Jandarmamiz aziz milletimizin huzur ve güvenligi ve terörle mücadelede durusumuzu kararliligimizi onlarin nefeslerini kesmekle ilgili Cumhurbaskanimizin liderliginde bu gelmis oldugumuz noktayi ve bu üs bölgeler bize büyük bir üstünlük sagliyor. Kahraman Mehmetçiklerimizle bir araya geldik. Hakkari merkezde esnaflarimizla bir araya gelecegiz. Sayin Cumhurbaskanimiz Cuma günü saat 13.00’da Hakkarili hemserilerimiz ve kardeslerimiz ile bulusacak. Biz Içisleri ailesi olarak göreve basladigimiz günden buyana gece gündüz demeden kolluk güçlerimizle beraber içisleri ailemiz Türkiye’nin huzuru diye çiktik yollara terör basta olmak üzere tüm suç örgütleri ile mücadele ettik. Son terörist kalana kadar mücadelemiz sürecek" dedi.

Bakan Yerlikaya daha sonra AK Parti Seçim irtibat ofisini ziyaret etti. Yerlikaya, sinirda son teknoloji ile halkin huzur ve güvenligini sagladiklarini belirterek, "Terörle ilgili karar ve durusumuz çok önemli bir noktaya gelmis ki Hakkari’nin tüm ilçelerinde gece geç saatlere kadar gezebiliyor. Kapali mera ve yaylamiz yok. Terörle mücadele kararimizi, devam ediyor. Karada ve havada her yerde son teknoloji ile variz. Sayin Cumhurbaskanimiz ne diyor son terörist etkisiz hale getirilene kadar durmayacagiz diyor" dedi.

Deprem hazirliklari konusuna da deginen Bakan Yerlikaya, 2 bin kisilik arama kurtarma ekibinin hazir olacagini söyledi.

Ulastirma Bakaninin aradigini belirten Bakan Yerlikaya, Hakkari Zap suyu üzerinde 34 yeni köprünün yapilmasi için etüt çalismalarinin yapilacagini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA