Eminpasa Mahallesi Ana Yolu Genisletiliyor

Van’in Edremit Belediye Baskani Ismail Say, Eminpasa Mahallesi’nin ana yolunun genisletilerek sahil yoluna ulastirilmasiyla birlikte Eminpasa’ya çok ciddi deger katacagini söyledi.

Eminpasa Mahallesi Ana Yolu Genisletiliyor
Seçim çalismalari kapsaminda Eminpasa Mahallesi sakinleri ile bir araya gelen Edremit Belediye Baskani Ismail Say, Eminpasa Caddesi için yaz aylarinda tekrardan mahalle sakinleri için bir araya geleceklerini belirtti.

Anayolun genisletilmesi ve sahil yolu ile birlestirilmesi konusunda bir çalismanin yapilacagini anlatan Baskan Say, “Eminpasa’ya deger katacak yaklasik 20 metrelik yoldur. Eminpasa hakikaten 100-150 yillik bir mahalle. Istanbul’un Yesilköyü’ne benzetirim. Bir tarafi deniz, bir tarafi havaalani bir tarafi da ana yoldur. Yesiliyle konumuyla sehir merkezidir. Ama yeterli hizmeti alamamistir. Havaalaninin dibinde havaalanin serh koydugu bir bölüm bulunuyordu, o serh de ortadan kaldirildi. Ayrica Devlet Su Isleri’nin (DSI) yanindaki sokaklarin da dogalgazlarini çektik, sezonun baslamasi ile birlikte asfaltlarini da yapacagiz” dedi.

Eminpasa’nin çok ciddi bir ivme de yakaladigini sözlerine ekleyen Baskan Say, “Malumunuz sahil yolu faaliyete geçti. Eminpasa ana caddesini sahil yolu ile bulusturduktan sonra Eminpasa önümüzdeki 10 yil içerisinde Van’in en kiymetli, en gelismis mahallesi haline gelecek. Simdiden o hizi, o ivmeyi yakaladi. Bu niye oldu. Imar uygulamasi, yol, dogalgaz, kanalizasyon ve en önemlisi sahil yolu ve açilacak yollar ile oldu. Esas kiymetine kavustu. Insallah daha güzel dönemlere kavusur. Bu noktada da biz elimizden geldigince ne gerekiyorsa yapacagiz. Ama her sey bizim elimizde degil, bazi isler de baska kurumlari ilgilendiriyor onlarinda insallah takipçisi olacagiz ve Eminpasa’yi hak ettigi yere getirecegiz” seklinde konustu.

Baskan Say, yaptigi konusmanin ardindan mahalle sakinlerinin yönelttigi sorulari cevaplamasi ile toplanti sona erdi.
Kaynak: İHA