Sami Er Açiklamasi 'Malatya'ya Dair Yapacagimiz Çok Projemiz Var'

Malatya Cumhur Ittifaki adaylari, Battalgazi ilçesine bagli Göztepe Mahallesi’nde vatandaslarla bulustu. Cosku ve katilimin yüksek oldugu mahalle bulusmasinda Büyüksehir, Battalgazi ve Yesilyurt Belediye Baskan Adaylarina Göztepeliler büyük ilgi gösterdi.

Sami Er Açiklamasi 'Malatya'ya Dair Yapacagimiz Çok Projemiz Var'
Göztepe Mahallesi Sahra Dügün Salonu’nda gerçeklesen toplantiya AK Parti Grup Baskani ve Sivas Milletvekili Abdullah Güler, Sivas Milletvekili Hakan Aksu, Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, AK Parti Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Sami Er, Battalgazi Belediye Baskan Adayi Bayram Taskin, Yesilyurt Belediye Baskan Adayi Prof. Dr. Ilhan Geçit, AK Parti Malatya Il Baskani Namik Gören, MHP Malatya Il Baskani Gökhan Gök, Battalgazi AK Parti Ilçe Baskani Basri Kahveci, Cumhur Ittifaki’nin AK Parti ve MHP teskilatlari ile Göztepeliler katildi.



“Battalgazi için çalmadigimiz kapi, sikmadigimiz el, girmedigimiz gönül kalmayacak”

Programin basinda konusan AK Parti Battalgazi Belediye Baskan Adayi Bayram Taskin, Göztepe’nin her seçimde Cumhur Ittifaki’nin yaninda yer aldigini ifade ederek, “Yüzyilin afetinin ardindan dinlenecek dertler, silinecek gözyaslari, sarilacak yaralarimiz var. Malatya sevdamiz, yarina dair umutlarimiz var. Sabir sizden, gece gündüz demeden çalismak bizden, tevfik Allah’tan. Yeni bir Battalgazi için çalmadigimiz kapi, sikmadigi el, girmedigimiz gönül kalmayacak Insallah” dedi.



AK Parti Yesilyurt Belediye Baskan Adayi Prof. Dr. Ilhan Geçit ise seçim sürecinde Cumhur Ittifaki adaylarinin diger adaylardan çok önde oldugunu ifade ederek, “Sizlerin tercihine güveniyoruz. Suana kadar oldugu gibi bu seçimlerde de bizleri yalniz birakmayacaginizdan hiçbir endisemiz yok. Bizlerde göreve geldigimizde bizlere gösterdiginiz bu teveccühü asla suiistimal etmeyecek, bu makamlari asla sahsi kaprislerimize alet etmeyecegiz” ifadelerine yer verdi.

“31 Mart’ta 18. kez halkin karsisina çikmanin heyecani içindeyiz”

MHP Malatya Il Baskani Gökhan Gök ise geçtigimiz Mayis ayinda gerçeklesen seçimlerde Cumhur Ittifaki olarak aldiklari basarinin taçlandirilmasi adina çalistiklarini belirterek, “Cumhur Ittifaki adaylarimiz seçim sürecinde sahaya çiktiklari ilk günden beri gündemleri hep deprem konusu oldu. Adaylarimizin tek beklentisi sizlerin duasina talip olmak, sizlerin teveccühü ile yarim kalan islerin tamamlanmasi noktasinda sizlerin destegini bekliyoruz” dedi.



AK Parti Malatya Il Baskani Namik Gören de su ana kadar girdikleri 17 seçimde milli ve manevi duruslarindan asla taviz vermedikleri eser ve hizmet siyaseti ile rakiplerine her zaman fark atarak millete hizmet etme sansini bulduklarini söyledi.

31 Mart’ta da 18. kez halkin karsisina çikmanin heyecani içinde olduklarini ifade eden Gören, Türkiye Yüzyili vizyonu ile milletin karsisina çikacaklarini söyledi.



“Yaralari sararak 2 yil içerisinde bu sehri ayaga kaldiracagiz”

AK Parti Malatya Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Sami Er ise Malatya’nin yaralarini sarmak adina hazirladiklari projeleri kamuoyuna geçtigimiz Cumartesi günü açikladiklarini ve projelerin büyük ilgi gördügünü söyledi.

Malatya’yi hizla ayaga kaldirarak basta göçün durdurulmasi ve giden göçlerin geri gelmesi için çalisacaklarini belirten Er, “Malatya’nin planlamasindan, kentsel dönüsüm, ulasim, gençlik, yaslilar, engelliler gibi birçok alanda projelerimizi açikladik. Malatya’nin gelecegini ilgilendiren projelerimiz hepsi. Malatya’ya dair yapacagimiz çok sey var. Insallah sizlerle birlikte yaralari sararak 2 yil içerisinde bu sehri ayaga kaldiracagiz” dedi.



Büyüksehir Adayi Sami Er, Cumhur Ittifaki olarak Malatya’da en yüksek oyla halkin destegini alacaklarindan endiselerinin olmadigini ifade ederek 31 Mart aksami sandiklardan zaferle çikacaklarini söyledi.



“Tüm ilçelerimiz Sami baskanimiz ile uyum içerisinde çalisacaktir”

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan da konusmasinda merkezi hükümet ile yerel yönetimlerin uyum içerisinde çalismasinin önemine deginerek “Allah nasip ederse Büyüksehir Adayimiz Sami Er 31 Mart aksami sizlerin büyük destegi ile seçilecektir. Yine Battalgazi, Yesilyurt ve diger ilçelerimizin tamami da ayni sekilde zaferle sandiktan çikacaktir. Tüm ilçelerimiz Sami Baskanimiz ile uyum içerisinde çalisacaktir. Sami Baskanimiz da Ankara ile uyum içerisinde çalisarak Malatya’nin bir an önce ayaga kalkmasi adina gece gündüz demeden yogun bir gayret gösterecektir” seklinde konustu.



“Basariya giden yol öncelikle bir olayi anlamaktan gelir”

TBMM AK Parti Grup Baskani ve Sivas Milletvekili Abdullah Güler ise Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Sami Er ve diger adaylara basarilar dileyerek, “Sami beyin, Bayram Taskin beyin, Ilhan Geçit beyin gözü kulagi, eli olmalisiniz. Basariya giden yol öncelikle bir olayi anlamaktan gelir. 6 Subat depreminden sonra ihtiyaçlarimiz belli. Gerçekçi, planli, programli bir çalisma ile Malatya’nin alt ve üst yapisini eko sistem olarak düsünerek ayaga kaldirmak birinci önceligimiz olacaktir” dedi.



“Malatya, büyüksehir belediyeleri arasinda yildiz bir sehir olacak”

Muhalefet adaylarinin verdigi konut yapma sözlerinin gerçekçi olmadigini da belirten Güler, meclisten geçirdikleri kentsel dönüsüm yasasi ile birlikte deprem bölgelerinin biran önce ayaga kaldirilmasi için Cumhur Ittifaki olarak büyük gayret göstereceklerini söyledi.

Bu dönüsüm sürecinde de Malatya’da bu islerde bir hayli tecrübe ve birikimi olan Sami Er’in bu islerin üstesinden gelecek yetenege sahip oldugunun altini çizen Güler, “Önceligimiz bir yil sonra Malatya’yi ayaga kaldirmak daha sonra hayatin normallesmesi. Malatya, büyüksehir belediyeleri arasinda yildiz bir sehir olacak. Bu sözü vermek istiyorum. Bizler parti olarak hükümet olarak bu süreçte Malatya’da Sami Er baskanim ve diger adaylarimiza sonuna kadar destek verecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA