Özkan Alp, Çankaya'da Kaldirim Asfalt Olmayan Sokaklardaki Vatandasla Bulustu

Eskisehir’de Odunpazari merkez mahallelerinden Çankaya’da yasayan vatandaslar, kaldirim ve asfalt yollarinin bile yapilmadigini ifade ederek, AK Parti Odunpazari Belediye Baskan Adayi Özkan Alp’e çektikleri sikintilari anlatti.

Özkan Alp, Çankaya'da Kaldirim Asfalt Olmayan Sokaklardaki Vatandasla Bulustu
Eskisehir’in depreme dayanikli en saglam mahalleri arasinda gösterilen Çankaya Mahallesinde vatandaslar 2024 yilinda kaldirimlari dahi olmadan yasama mücadelesi veriyor. Yillardir bulunduklari alana çivi dahi çakilmadigini iddia eden vatandaslar yetkililerin yillardan bölgede çalismadiklarini ifade etti.

Yaklasik 400 metre ileride farkli bir mahallede 5 kata imar verilmesine ragmen kendi bölgelerinde 2 kat olmasindan sikayet eden vatandaslar, çözüm için AK Parti Odunpazari Adayi Özkan Alp’ten destek istedi. Özkan Alp ise, göreve geldiklerin, imar sorunu basta olmak üzere sorunlarin hizla çözüme kavusacagini söyledi.

Çankaya Mahallesi’nde yasayan vatandaslar belediyeler tarafindan cezalandirildiklarini Özkan Alp’e anlatti. Mahalle sakinleri aksam 21.00’den sonra hiç ulasim olmadigini, gündüz ise sehrin merkezine Çankaya’dan 40 dakikada bir otobüs oldugunu, onun disinda herhangi bir toplu tasima olmadigini, yillar önce Yilmaz Büyükersen’in gelerek caddeleri genisletecegim sözü sonrasi bir daha ne Kazim Kurt’u ne de Yilmaz Büyükersen’i gördüklerini söyleyerek isyan etti.

“Çankaya Mahallesi’ni cezalandiriyorlar”

En son Burhan Sakalli döneminde kaldirim ve çevre düzenlemesi yapildigini anlatan mahalle sakinleri “Imar sorunumuz var, çivi bile çakmadilar. Yol yapacagiz dediler, yüzlerini göremedik. Mahallemizde ekmek büfesi yok, yapmadilar. Çöp sorunumuz var, çözmediler. Sokak köpekleri sorunu var, ilgilenmediler. Sehrin merkezinde terkedildik. Resmen cezalandiriyorlar.” dedi.

“Çankaya Mahallesi’ne kentsel dönüsüm”

Mahallelilerin sorunlarini dinleyen Özkan Alp, “Gündogdu’dan Karapinar’a kadar cezalandirilan mahalleler var. Hizmet götürülmeyen mahalleler var. Bu durumun açiklamasi yok. Zemin deseniz zemin saglam, altyapi deseniz altyapi var. Sehrin ortasi burasi. Hangi imar yönetmeligine hangi kanuna göre buralari yapmiyorlar. Bunun mantigi yok, açiklamasi da yok. Bu is, siz istedikten sonra o kadar kolay ki, bizim derdimiz belediyenin para kazanmasi degil, burada bir dönüsüm olacaksa vatandas kazanacak. Hayatini vermissin, yatirimini yapmissin, arsani almissin, evini yapmissin. Burada rant yok ki buraya dönüsüm lazim. Kentsel dönüsüm ile Çankaya Mahallemizde öncelikle imar kaynakli sorunlari çözecegiz. Asfalt, çöp ve sokak hayvanlari sorunlarina kisa sürede çözümler getirecegiz. 1 Nisan itibari ile bunlar bizim isimiz, sizin de sonuna kadar hakkiniz. Hakkiniz olan hizmeti, Çankaya’ya getirecegimin sözünü sizlere veriyorum. Allah’in izni ve sizin desteklerinizle sehri yeniden insa edecegiz ve Çankaya Mahallesi de sehrin en iyi mahallelerinden birisi olacak. Yola gönüller yapmak için çiktik. Çok çalisacagiz ve insallah biz bu mahallelerde yasayan hemserilerimizin gönüllerini yapacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA