OKA Destekli Kadin Kooperatifi, Hayat Boyu Ögrenme Zirvesi'nde Iyi Uygulama Örnegi Seçildi

Orta Karadeniz Kalkinma Ajansi (OKA) tarafindan yürütülen 2020 Yili Sosyal Gelismeyi Destekleme Programi (SOGEP) çerçevesinde Çorum Valiligi tarafindan hayata geçirilen "Güçlenen Kooperatifler Güçlü Kadinlar" projesinin önemli bir ortagi olan S.S. Mecitözü Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi, Milli Egitim Bakanligi Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürlügü tarafindan düzenlenen Hayat Boyu Ögrenme Zirvesi’nde, iyi uygulama örnegi seçildi.

OKA Destekli Kadin Kooperatifi, Hayat Boyu Ögrenme Zirvesi'nde Iyi Uygulama Örnegi Seçildi
Milli Egitim Bakanligi Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürlügü tarafindan altincisi gerçeklestirilen Hayat Boyu Ögrenme Zirvesi’nde, 73 ilden gelen 162 örnek arasindan "Genel Müdürlük Seçim Komisyonu" tarafindan yapilan inceleme sonucunda 11 iyi uygulama örnegi belirlendi. Çorum/Mecitözü Halk Egitim Merkezi’nde aldiklari egitimle, dogadan topladiklari taslari isleyerek muhtesem eserlere dönüstüren kadinlarin basari hikâyesinin sahibi S.S. Mecitözü Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi, bu listeye dâhil edilen proje sahiplerinden biri oldu.

S.S. Mecitözü Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi, OKA’nin Güçlenen Kooperatifler Güçlü Kadinlar Projesi kapsaminda aldiklari destek ile dogal tas isletme atölyesindeki eksik makine ve ekipmanlarini tamamlayarak tas isleme kapasitesini artirdi. Projenin bir parçasi olarak kurulan gümüs isleme atölyesi sayesinde kooperatifte dogal taslarla birlikte gümüs taki tasarimlari yapilmaya baslandi. Kooperatif üyeleri ve ilçe kadinlarinin katilimiyla gerçeklestirilen taki ve tas tasarimi egitimleriyle kadinlar, tasarim becerilerini gelistirdi.

2017 yilinda kooperatiflesen kadinlar, Türkiye’nin 81 iline ve ihracata yönelik tasarimlariyla sinirlari asan bir basari hikayesi yazarken, dogal kaynaklarin etkin kullanimini saglayan, sürdürülebilir kalkinmayla ilgili bilgi ve farkindalik olusturan çalismalariyla da dikkat çekiyorlar.
Kaynak: İHA