Kadinlar Kaynakçilik Meslegine De El Atti

Orta Karadeniz Kalkinma Ajansi (OKA) destegiyle Çorum sanayisinde kadin kaynakçilar yetistiriliyor.

Kadinlar Kaynakçilik Meslegine De El Atti
Katma Degerli Üretim ve Ihracatin Gelistirilmesine Yönelik Teknik Destek Programi çerçevesinde OKA tarafindan desteklenen ve Çorum Organize Sanayi Bölgesi’nde hayata geçirilen projeyle, Kalkinma Ajanslari 2024 yili temasi “Kadin Girisimciligi, Kadin Istihdami” öncelikleriyle de uyumlu olarak; kadinlarin kaynakçilik mesleginde yetismesini ve güçlenmesini hedefliyor.

Kaynakçi olmak isteyen 10 kadin egitime basladi

Proje çerçevesinde, kaynakçi olmak isteyen 10 kadina yönelik teorik ve uygulamali özel kurslar düzenleniyor. Bu kurslarda, "Kaynakçilik Mesleginin Temel Prensipleri, Cihaz ve Ekipmanlar, Güvenlik Önlemleri ve Pratik Uygulamalar, Elektrik Ark Kaynagi, TIF, MIG-MAG Kaynagi" gibi konularda egitim veriliyor. Ayrica, deneyimli kaynak ustalari tarafindan mentörlük saglanarak kadinlarin mesleki becerilerini gelistirmeleri destekleniyor.

Uygulamalar sirasinda, sürece çok hizli adapte olan ve daha üçüncü günde basarili bir biçimde kaynak atmaya baslayan kadin kaynakçilar takdir topluyor. Bu durum, geleneksel olarak erkek egemen bir meslek olarak kabul edilen kaynakçilikta ve sanayi sektöründe artik kadinlarin da güçlü bir sekilde yer alacagini gösteriyor.

Kadin girisimciligi, kadin istihdami temasi

Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Kalkinma Ajanslari Genel Müdürlügü tarafindan kadinlarin üretime ve is gücüne aktif katilimlarinin saglanmasi ve kadinlarin, is dünyasindaki liderlik yolculugunda desteklenmesi amaciyla Kalkinma Ajanslari için 2024 yili çalisma temasini “Kadin Girisimciligi, Kadin Istihdami” olarak belirledi.

Bu çerçevede Kalkinma Ajanslari sagladiklari proje destekleri, sunduklari rehberlik ve danismanlik hizmetleri ile kadinlarin is gücündeki, toplumsal hayattaki ve girisimcilik ekosistemindeki konumlarini güçlendirmeyi, kadin istihdamini artirmayi, kadinlarin sosyal ve ekonomik kalkinmalarini saglamayi hedefleniyor.
Kaynak: İHA