Fatma Sahin Açiklamasi 'Bu Memlekette Kimse Evsiz Kalmayacak'

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Güneysehir Konut Temel Atma Töreni’nde yaptigi konusmada memlekette kimsenin evsiz kalmayacagini belirterek, “Hiç kimse kira fiyatlari yüksek oldu diye sikayet etmeyecek. Gaziantep’i birlikte insa edecegiz, kararliyiz” dedi.

Fatma Sahin Açiklamasi 'Bu Memlekette Kimse Evsiz Kalmayacak'
Gaziantep Büyüksehir Belediyesi tarafindan Güneysehir’deki konut yapiminin ikinci etabi için temel atma töreni düzenlendi.

Birinci etabi kapsaminda 500 konutun hazir hale geldigi Güneysehir’in ikinci etabinda bulunacak bin konutun tamamlanmasiyla Gaziantep Servis Araçlari Isletmecileri Odasi üyelerine evleri teslim edilecek.

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Güneysehir’de yeni bir sehir kuruldugunu belirterek, “Kuzeysehir’de yeni bir sehir kuruldu. Güneysehir’de yeni bir sehir kuruluyor. Kus uçmaz kervan geçmez daglarda hayat bulacak. Hayat bulan bu yerlerin yapimi, güçlü liderlikten geçiyor. Cumhurbaskanimiz ve güçlü bir ekibimiz var. Esnaf bizim ahi Evran’imiz. O kadar kiymetlisiniz ki bizim için. Bizim için o kadar önemlisiniz ki. Ahi Evran demek, akil ve ahlak ile bize gelen bizdendir, hak ile sabir dileyip bizi geçen bizdendir. Bizim için çok özel ve çok kiymetlisiniz. Esnaf ana damar, omurgadir. Vücutlar sehirler gibi. Esnaf mutluysa huzurluysa sehir mutludur. Türkiye Yüzyili belediyeciligi ete kemige bürünüyor” dedi.



Güneysehir’deki bu temelin çok özel bir temel oldugunu belirten Baskan Fatma Sahin, “Bu memlekette kimse evsiz kalmayacak. Hiç kimse kira fiyatlari yüksek oldu diye sikayet etmeyecek. Gaziantep’i birlikte insa edecegiz. Kararliyiz, azimliyiz, sevdaliyiz. Daglardan sehirler kuruyoruz” ifadelerini kullandi.

AK Parti Grup Baskanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, Gaziantep’in her konuda oldugu gibi bu konuda da örnek bir modeli ortaya koydugunun altini çizerek, “Ben bu modelden dolayi, bu hizmetten dolayi Büyüksehir Belediye Baskanimiz Fatma Sahin’e Gaziantep adina çok tesekkür ediyorum. Burada yeni bir sehir yükseliyor. Türkiye Yüzyili’nda Türkiye dünyanin parlayan yildizi olmaya devam edecek. Gaziantep, Türkiye Yüzyili’nin yildiz sehri olacak” ifadelerine yer verdi.

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi Baskani ve Gaziantep Servis Araçlari Isletmecileri Esnaf Odasi Baskani Ismet Özcan, bu konut projesinin kendileri için bir hayal olduguna dikkati çekerek, “Iki yil önce ayaküstü bir konusmada Baskanimiz, kooperatif kurmamizi önerdi, bize yer tahsis ederek üyelerimize ev yapabileceklerini söyledi.

Bunlar o zaman bize hayal gibi gelmisti. Dolayisiyla hayalimizi gerçeklestiren Baskanimiz Fatma Sahin’e çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA