Emekli Polisler Bursa'dan Seslendi Açiklamasi '3600 Ek Gösterge Istiyoruz'

Bursa’da emekli polisler 3600 ek gösterge için 15 Temmuz Demokrasi Meydani’nda bulustu.

Emekli Polisler Bursa'dan Seslendi Açiklamasi '3600 Ek Gösterge Istiyoruz'
Türkiye’nin birçok sehrinden Bursa’ya gelerek seslerini duyurmak isteyen polis emeklileri, 15 Temmuz Demokrasi Meydani’nda bulustu. Basin açiklamasi gerçeklestiren emekli polisler egitim farki gözetmeksizin tüm polislere 3600 ek gösterge verilmesini talep etti. Polis Emeklileri adina konusan Sahin Göçen, “Çalisirken bile aldigi ücretle geçim sikintisi yasayan polisin, emekli oldugunda yari yariya düsen maasi ile geçinebilmesinin imkani yok" dedi.

“Emekli olan polislerin yari yariya düsen maasla geçinebilme sansi yoktur”

Göçen sözlerini söyle sürdürdü: “Biz emekli polisler devletimizin bekasi için yillarca hiçbir karsilik beklemeden gece gündüz hafta sonu bayram seyran demeden çok zor sartlar altinda çalistik. Devletimizin bekasi Milletimizin huzuru için her türlü suç ve suçluyla canimiz pahasina mücadele ettik. Bu ugurda çok sehit verdik gazi verdik ama hiçbir zaman yilmadik ve yikilmadik. Çalisirken bile aldigi ücretle geçinemeyen geçim sikintisi yasayan polis, emekli oldugunda yari yariya düsen maasiyla geçinebilmesinin imkani yoktur. Biz emekli polisler çalisirken aramizda hiçbir ayrim yapilmadan çalistik. Ancak büyük bir mücadele sonucu almis oldugumuz 3600 ek göstergede büyük bir haksizlik yapilmistir. Yüksekokul ve fakülte mezunlarinin ek göstergeleri 3600 e çikarilmasina ragmen ortaokul ve lise mezunu emekli polislere 3600 ek gösterge verilmemistir. Bu çok büyük bir adaletsizliktir. Egitim farki gözetilmeksizin bir defaya mahsus astsubaylara verildigi gibi Ortaokul ve Lise mezunu emekli polislere de 3600 ek göstergenin verilmesini talep ediyoruz. Yüksek okul ve fakülte mezunu emekli polislerin ek göstergelerinin 4200’e yükseltilmesini emekli oldugumuzda kesilen emniyet hizmetleri tazminatinin ve aile yardiminin emeklilikte de verilmesini talep ediyoruz”

“Polis emeklilerinin maasi asgari ücretin altinda kaldi”

Türkiye’de agir ekonomik sartlara dikkat çeken Göçen "Çalisan ve emekli tüm kesimler bu agir hayat sartlari altinda ezilmekte büyük sikintilar yasamaktadirlar. Bugün büyüksehirlerimizde ortalama bir dairenin kirasi 15 bin lira civarindadir. Birçok emeklinin maasi asgari ücretin altinda kalmistir. 3600 ek göstergeden faydalanamayan ortaokul mezunu 30 yil hizmeti olan emekli bir polis memurunun maasi 16 bin 700 lira olup ek ödemeler çikarildiginda kök maasi 14 bin liradir. Asgari ücretin 17 bin lira oldugu düsünüldügünde emekli polislerin açlik sinirinin altinda bir hayat sürdürdükleri açikça görülmektedir. 2023 yilinda yapilan son artislarla çalisan ve emekli memur arasindaki maas farki çok açilmistir. Eskiden 7 ila 8 bin olan fark bugün yaklasik 25 bin lira civarindadir. Tarihte ilk defa memur ve memur emeklisi ayristirilmis memura verilen seyyanen zam memur emeklisine verilmemistir. Bu çok büyük bir haksizlik ve büyük yanlistir. Yapilan bu yanlistan bir an evvel dönülmesini ve memura verilen 12 bin lira seyyanen zammin memur emeklisine de verilmesini hükümetimizden talep ediyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA