BTSO Saglik Konseyi Sektörün Gelecegi Için Çalisiyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi’nin (BTSO) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Saglik Konseyi ‘Strateji Arama Çalistayi’ is dünyasinin referans egitim merkezi Bursa Business School’da (BBS) gerçeklestirildi. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Erol Kiliç, saglikli yasam programlarinin da gerçeklestirildigi BBS’in, ulusal ve uluslararasi düzeyde kongrelerin düzenlendigi referans egitim merkezi niteligiyle Türkiye’nin Davos’u kimligini kazanacagini söyledi.

BTSO Saglik Konseyi Sektörün Gelecegi Için Çalisiyor
Saglik sektörünün tüm paydaslarini bir araya getiren çalistayin ilk gününde, sektörde yasanan son gelismeler, nitelikli istihdam ve mesleki egitim basta olmak üzere sektörü yakindan ilgilendiren gündem maddeleri degerlendirildi. Çalistayin ikinci gününde ise konsey üyelerinin olusturdugu çalisma gruplari, ‘Dijitallesme’, ‘Markalasma’, ‘Yönetisim’ ve ‘Sürdürülebilirlik’ basliklariyla düzenlenen oturumlara geçti. Sektörün rekabetçiliginin artirilmasi ve yol haritasinin belirlenmesinin amaçlandigi çalistaya, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Erol Kiliç, BTSO Yüksek Istisare Kurulu Üyesi Ahmet Özkul, BTSO Saglik Konseyi Baskani Mehmet Fatih Özkul, 27. Dönem Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Bursa Ticaret Il Müdürü Ismail Aslanlar, üniversite temsilcileri ve konsey üyeleri katildi.

“Is dünyasi temsilcilerimiz BBS ile rekabete daha hazir hale gelecek”

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Erol Kiliç, Türkiye’de saglik sektörünün önemli bir mesafe katettigini söyledi.

Küresel ölçekte teknoloji odakli dönüsümün bas döndürücü bir hizda gerçeklestigini ifade eden Kiliç, “Hayatimizin her alanina nüfuz eden bir dijital dünyayi yönetmek durumundayiz. Diger taraftan markalasma, yönetisim ve sürdürülebilirlik konularinda da etkin ve güçlü bir yol haritasi olusturmaliyiz.” dedi.

BTSO olarak küresel ölçekte yasanan degisim ve dönüsüm sürecine seyirci kalmak yerine, global ve bütüncül bir bakis açisiyla, riskleri ve firsatlari birlikte gören bir yaklasim sergilediklerini ifade eden Erol Kiliç, “Konseylerimiz ve komitelerimiz, geride biraktigimiz 11 yilda Bursa’mizin dönüsüm sürecini hizlandiran ve sektörlerimize ivme kazandiran 60’tan fazla örnek projenin hareket noktasi oldu. Meclis ve komite üyelerimizden sivil toplum kuruluslarina, üniversite ve akademik odalardan kamu kurum temsilcilerimize kadar konseylerimizin her bir üyesi, sektörlerimizi harekete geçirecek projelerin olusmasina katki saglamaya devam ediyor” ifadelerini kullandi.

“Çikan sonuçlari deklarasyon haline getirip somut verilere dönüsterecegiz”

BTSO Saglik Konseyi Baskani Mehmet Fatih Özkul, dört ayri oturumda somut sonuçlar elde etmek üzere arama toplantisini gerçeklestirdiklerini ifade etti.

Saglik Konseyi’nin tüm paydaslarinin bir arada oldugu çalistayi BBS’de basariyla tamamladiklarini söyleyen Özkul, “Markalasma, dijitallesme, sürdürülebirlik ve yönetisim konularinda önemli adimlar attik. Çikan sonuçlari deklarasyon haline getirip somut verilere dönüsterecegiz. Bunlari da koydugumuz terminlerle takip edecegiz. Burada ortak akilla gelistirdigimiz projeleri, hayata geçirmek için gayret edecegiz. BTSO Saglik Konseyi olarak amacimiz, saglik sanayisini daha yukarilara tasiyip Bursa’nin yükselmesi saglamak” dedi.

“Üniversite paydaslari olarak BTSO ile ortak hareket etmekten memnuniyet duyuyoruz”

Bursa Uludag Üniversitesi Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Funda Coskun, çalistay çerçevesinde çok verimli iki gün geçirdiklerini belirtti.

Saglik Konseyi yapilanmasi içerisinde sektörün tüm paydaslarinin bir araya geldigini ifade eden Coskun, “Egitim, Ar-Ge konularinda arastirma çiktilari ve yeni ürün gelistirme alaninda üniversite paydaslari olarak BTSO ile ortak hareket etmekten memnuniyet duyuyoruz. Çalistayin olumlu çiktilari olacagina kesinlikle inaniyorum. Buradaki paydaslarla yaptigimiz fikir jimnastikliklerinden çikan sonuçlarin hayata geçmesi konusunda biz de çok istekliyiz. BTSO’nun “Bursa Büyürse Türkiye Büyür” mottosuyla gerçeklesen konsey yapilanmalarinin Bursa’nin kalkinmasina katki saglayacagini düsünüyorum” dedi.

“BBS’in hayata geçirilmesi nir basari hikayesi”

27. Dönem Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, BBS’in Cumhuriyet tarihi için önemli bir yapi oldugunu söyledi.

Merkezin hayata geçirilmesinin basli basina bir basari hikâyesi oldugunu belirten Esgin, “Ibrahim Burkay baskanimiza ve BTSO’ya bu anlamda tesekkür ediyorum. Bursa Business School, Bursa için son derece önem arz ediyor. Ticaret ve sanayi erbabinin bir araya geldigi, fikirler ürettigi ve Bursa’nin misyonuna katki sagladigi bir yapi olmasinin ötesinde umuyorum ki önümüzdeki zamanlarda da Türkiye’ye yön veren ekonomi zirvelerinin de bir nevi merkezi olacak. Diger yandan konsey yapilanmalari da odalar arasinda bir ilk. Bu çalistayi da hem saglik hem medikal sektörü bir araya gelerek daha güçlü bir temsiliyetle gerçeklestirdik. Burada sivil toplum kuruluslari ve üniversite temsilcileri de bir arada. Bu yönüyle de çalistayimizi, stratejilerin belirlenmesi, sektörlerimize hizmet saglanmasi adina son derece önemli buluyorum.

BTSO Saglik Konseyi Üyesi Mesut Kaya ise yasam boyu egitimin ete kemige bürünmüs oldugu Bursa Business School’da iki gün boyunca Saglik Konseyi’nin çalismalarini gerçeklestirdiklerini söyledi.

Bütün paydaslarin istifade edebilecegi konulari ele aldiklarini ifade eden Kaya, özellikle üniversite-sanayi isbirliginin önemini bir kez daha ortaya koyduklarini belirtti.

Kaynak: İHA