Azmettirici Olmakla Suçlanan Anne Serbest Birakildi

DENIZLI – Denizli’de 2022 yilinda iki gencin öldürülüp kuyuya atildigi olayda cinayet zanlisinin kardesini, eski esiyle birlikte tetikçi tutarak öldürttügü iddiasiyla tutuklanan anne, delil yetersizliginden serbest birakildi.

Azmettirici Olmakla Suçlanan Anne Serbest Birakildi
Denizli’nin Serinhisar ilçesinde 9 Haziran 2022 Persembe günü otomobille evden ayrilan 17 yasindaki Ismail Yalçin ve 19 yasindaki Hasan A., Mustafa A. tarafindan öldürülüp arkadaslariyla birlikte 30 metrelik kuyuya atildi. 45 saatlik çalisma sonucu Ismail Yalçin ve Hasan A.’nin cansiz bedenlerine, kaybolduktan 5 gün sonra ulasildi. Cesetleri attiktan sonra kuyuyu atese verdikleri belirlenen ve ayni zamanda Hasan A.’nin akrabasi olan Mustafa A. ile birlikte suça karistiklari tespit edilen 9 süpheliden 7’si gözaltina alindi. Mahkemeye çikarilan sahislardan 4’ü 11 Kasim 2023 yilinda tutuklandi.

Katil zanlisinin kardesi öldürülmüstü

10 Agustos 2023 Persembe günü Asagi Mahalle’de saat 07.20 siralarinda meydana gelen olayda, 2 genci öldüren ve tutuklu olan Mustafa A.’nin kardesi Kemal A. (25), ise gitmek için evden ayrilip aracina bindigi sirada yanina yaklasan bir kisinin silahli saldirisina ugradi. Aracin içerisinde pompali tüfekle 3 el ates edilen Kemal A., olay yerinde hayatini kaybetmisti. Yapilan detayli sorusturmada ekipler, Kemal A.’yi tüfekle öldüren kisinin Sakir Hüsünbeyi (22) oldugunu ögrendi. Sakir Hüsünbeyi’nin, Kemal A.’yi öldürmek için 3 gün boyunca eve giris çikislarini takip ettigi, cinayet için çaldigi motosikletin üzerine sahte plaka taktigi tespit edildi. Saklandigi bag evinde yakalanan Hüsünbeyi, cinayetin kendisinin isledigini itiraf etti.

Kuyu cinayetinde oglunu öldüren sahsin kardesini, borç karsiligi öldürüldü

Hüsünbeyi, kuyu cinayetinde öldürülen Hasan A.’nin annesi ile babasinin, borçlarini ödeme karsiliginda kendisi ile anlastigini iddia etmisti. Öldürülen Hasan A. ile Ismail Yalçin’in da arkadasi oldugu intikam için cinayeti isledigini ifadesinde söylemisti. Hüsünbeyi, çikarildigi adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayin ardindan saatler öncesinde “Söz intikamini alacagim kuzum” ve “Biz bize yapilani unutmayiz” seklinde paylasim yapan anne Aynur Kural, eski kocasi Yasar A. ile kardesleri I.A. ve B.A. da gözaltina alindi. Ifadelerinin ardindan mahkemeye çikarilan anne Aynur Kural ve eski kocasi Yasar A. tutuklanarak cezaevine sevk edildi.

Anne Kural serbest birakildi

Geçtigimiz günlerde davanin ikinci durusmasinda hakim karsisina çikarilan Aynur Kural ve eski kocasi Yasar A., Kemal A. cinayeti sanigi Sakir Hüsünbeyi ile ilgilerinin olmadigini savundu. Olay günü Yasar A. ilçede oldugunu, Aynur Kural ise Denizli’de ikamet ettigi evinde bulundugunu söyledi.

Mahkemede saniklardan anne Aynur Kural’in ‘delil yetersizligi’ dolayisiyla serbest birakilmasina, eski koca Yasar A.’nin ise tutuklulugunun devamina karar verildi.

Kaynak: İHA