ATB, Yas Sebze Meyve Heyetiyle Ingiltere Pazarinda

Tarimsal üretimin, ticaretin ve ihracatin gelistirilmesi için projeler yürüten Antalya Ticaret Borsasi (ATB), pazar arayislarini sürdürüyor. Borsa üyeleri, Uluslararasi Rekabetçiligin Gelistirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) projesi çerçevesinde Ingiltere’de temaslarda bulundu.

ATB, Yas Sebze Meyve Heyetiyle Ingiltere Pazarinda
ATB Yas Meyve Sebze Ihracatinin Gelistirilmesi Projesi çerçevesinde üyelerini, Ingiltere’ye götürdü. Heyet ilk olarak, Londra Ticaret Müsaviri Zeynep Sezen’in bulundugu toplantida, Ingiliz yas meyve sebze ithalatçisi firmalarla bir araya geldi. ATB Meclis Baskani Erdogan Ekinci’nin ATB’nin çalismalari ve yas meyve sebze sektörü hakkinda bilgi verdigi toplantida, Ticaret Müsaviri Zeynep Sezen, Ingiltere’de ticarete verilen destekleri anlatti. ATB heyeti, Ingiliz firmalarla yas meyve sebze ihracatina yönelik ikili görüsmeler gerçeklestirdi. Meclis Baskani Erdogan Ekinci, Ticaret Müsaviri Sezen’e plaket takdim ederken, “Avrupa’nin en önemli pazarlarindan olan Ingiltere ile yas meyve sebze ticaretimizi gelistirmek için buradayiz. Üyelerimizin, Ingiliz firmalarla yapacagi ikili görüsmeler ticaretimizin artmasini saglayacaktir” dedi.

ATB Yas Meyve Sebze UR-GE heyeti, Ingiltere’de Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertas ile de bir araya geldi. Iki ülke arasindaki ticari iliskilerin degerlendirildigi toplantida, Londra’da yas sebze meyve ithalatçisi firmalar ile ikili görüsmeler gerçeklestirildi.

Meclis Baskani Erdogan Ekinci, Büyükelçi Ertas’a plaket takdim etti. Londra Hali’nde incelemelerde bulunan heyet üyeleri, yerel ve zincir marketlerde de fiyat arastirmasi yapti.

Yas Meyve Sebze UR-GE heyeti, Ingiltere’de Avrupa’nin en büyük entegre hali Birmingham Hali’ni de ziyaret etti. Halde meyve ve sebze ticareti yapan firmalar ile ikili ve çoklu görüsmeler yapildi. Birmingham sehrinde Ingiliz ithalatçi firmalarin bulundugu toplantiya katilan heyet üyeleri, ihracata yönelik görüsmeler gerçeklestirdi. Heyeti, Iskoçya’nin en büyük hali Glasgow Hali’nde de incelemelerde bulundu, halde sebze ve meyve ithalatçisi firmalar ile ikili görüsmeler gerçeklestirdi.

"Hedef ihracati artirmak"

ATB Yönetim Kurulu Baskani Ali Çandir, Antalya’nin yas meyve sebze üretiminin en önemli merkezi oldugunu söylerken, üretilen ürünün ihraç edilmesinin önemine dikkat çekti. Yas meyve sebzede ihracati artirmak için ATB UR-GE heyetinin Ingiltere’ye gittigini belirten Çandir, burada önemli görüsmeler gerçeklestirildigini kaydetti.

Çandir, “Antalya Ticaret Borsasi olarak ürünlerimizi ekonomiye kazandirmak için canla basla çalisiyoruz. Üretimimizi ihracata yönlendirmek için pazarimizi büyütme hedefindeyiz” dedi.

Kaynak: İHA