Özel Bireyler Avanos Güzel Sanatlar MYO'da Dünya Ressamlar Günü Etkinligine Katildi

Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi (NEVÜ) Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu’nu (MYO) ziyaret eden özel gereksinimli bireyler, ögrencilerle birlikte 27 Subat Dünya Ressamlar Günü çerçevesinde, ‘ünlü ressamlarin eserlerinin reprodüksiyonu boyama’ etkinligine katildi.

Özel Bireyler Avanos Güzel Sanatlar MYO'da Dünya Ressamlar Günü Etkinligine Katildi
Ürgüp 80. Yil Hanife Memis Aksoy Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan özel gereksinimli bireylere yönelik yetkililer esliginde NEVÜ Avanos Güzel Sanatlar MYO’ya ziyaret düzenlendi.

MYO yetkilileri ve personeli tarafindan karsilanan özel gereksinimli bireyler, daha sonra Ögr. Gör. Sükran Dogru Gürpinar koordinesinde “3B Reprodüksiyon Dersi” kapsaminda, Avanos Güzel Sanatlar MYO El Sanatlari Bölümü ögrencileriyle birlikte, ünlü ressamlarin eserlerinin reprodüksiyonu boyama etkinligini deneyimlediler.

Ögrenciler ve özel gereksinimli bireylerin bir araya gelerek karsilikli anlayis ve empatik duyarlilik gelistirmeleri ve özel gereksinimli bireylerin sosyallesmelerine katki saglamayi amaçlayan etkinlikte; dünyaca ünlü ressamlari tanima ve bu ressamlarin eserlerini boyayarak kendilerini ifade etme ve özelliklerini ortaya koyma firsati bulan özel gereksinimli bireyler, keyifli anlar yasadilar.

Etkinlik sonunda, Ürgüp 80. Yil Hanife Memis Aksoy Rehabilitasyon Merkezi yetkilileri etkinlik organizasyonu ve kendilerine gösterdikleri ilgilerinden dolayi Avanos Güzel Sanatlar MYO yönetimi ve personeline tesekkür etti.
Kaynak: İHA